KutyaszánEgy második hely

2010. február 15., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi Zágoni Zsolt a C2-es kategóriában (négy kutya, alaszkai malamut) három kutyával a második helyen fejezte be a Musher Kupát, amit vasárnap a Szé­kelyudvarhely és Csíkszereda közötti Tolvajos-tetőn rendeztek meg.

Sajnos, a másik háromszéki versenyzőnk, Kovács Attila a D2-es kategóriában (két kutya, alaszkai malamut) nem ért el helyezést, mivel verseny közben lebetegedett a négylábú szánhúzója. Az elmúlt hét végén a Kalibáskő Kupára is sor kellett volna kerülnie, de a nagy hó miatt csak egy futamot tudtak lebonyolítani. Két hét múlva rendezik meg Hargitafürdőn a Székelyföld Kupát, és szintén akkor tartják meg a Kalibáskő Kupa második futamát is. (tibo)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1512
szavazógép
2010-02-15: Sport - x:

Újabb szentgyörgyi érem (Jégkorong)

Sepsiszentgyörgy amatőr jégkorongcsapata, a Királypingvinek HC bronzéremmel tért haza az elmúlt hét végén Csíkkarcfalván megtartott Csíki Sasok Kupáról. A csoportkörben a megyeszékhelyi hokisok 7—1-re győzték le a Csíkszentimrei Sasok HC-t, illetve 3—1 arányban kaptak ki az Ezüstfenyő alakulatától, így másodikok lettek csoportjukban, és a harmadik helyért harcolhattak.
2010-02-15: Sport - x:

És lobog a láng — Áros Károly

Öt, négy, három, kettő, egy! És elkezdődik egy csodálatos fényjáték, mely eszünkbe juttatja a két sepsiszentgyörgyi fiatalembert, Rákosfalvy Zsoltot és Nagy Szilamért, aki a fényjáték vezérlőprogramjának megalkotásában működött közre, s melyből egyszer csak előtűnik a Sziklás-hegység hófedte ormain egy hódeszkás fiatalember, aki csodálatos íveket rajzolva a szűz hóban, siklani kezd Vancouver felé.