Van elég oltás

2010. február 19., péntek, Közélet

Semmi gond nincs a Cantacuzino Intézetben előállított készítményekkel, és amint az intézmény eleget tesz az Országos Gyógyszerügynökség követelményeinek, újra elkezdik az oltások előállítását — nyilatkozta tegnap Cseke Attila egészségügyi miniszter.

Szerinte a gyártás leállítása nincs hatással a lakosságra, a csecsemőket tíz hónapos korig beolthatják tüdőbaj ellen, tehát van idő feltölteni a készletet. Influenza elleni oltásból pedig a szükségesnél több van raktáron.

A Cantacuzino Intézet 10—12-féle oltást gyárt, köztük veszettség és tetanusz elleni vakcinát is. A gyártási vonalak korszerűsítése az év végéig is elhúzódhat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2010-02-19: Közélet - x:

Kinevezték a második alprefektust

Jóváhagyta a kormány azt a határozatot, amellyel a megye alprefektusává nevezték ki Valentin Ionaşcut, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség igazgatóját. A Demokrata-Liberális Párt már januárban őt javasolta e tisztségre Ioan Ursache helyett.
2010-02-19: Közélet - x:

A világörökség részévé nyilvánítanák Verespatakot

Vizsgálja a kormány annak a lehetőségét, hogy az UNESCO világörökségének részévé nyilváníttassa Verespatakot, ahol aranybányát nyitna egy cég. Hegedűs Csilla, a művelődésügyi miniszter tanácsadója szerint, amennyiben sikerülne a világörökség részé­vé nyilváníttatni Verespatakot, a település fokozottabb védettségnek örvendene.