A nők jobban bánnak a pénzzel

2010. április 22., csütörtök, Család

Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel, mint a férfiak.

A felmérés szerint a nők figyelemmel kísérik költekezésüket, és kevésbé hajlamosak adósságba verni magukat kölcsönök vagy hitelkártyák révén. A férfiak ezzel szemben hajlamosak figyelmen kívül hagyni adósságaikat, és megfeledkeznek a számlák rendezéséről — számolt be internetes kiadásában a The Daily Telegraph brit napilap.

A Lovemoney.com által háromezer brit nő és férfi részvételével végzett kutatásból kiderült: a férfiak hitelkártyáját átlagosan 2176, a nőkét ellenben csak 1987 font terheli. A férfiak rendszerint különféle kü­tyükre költik pénzüket, az ehhez szüksé­ges összeget általában hitelből fedezik.

A megkérdezett férfiak negyede ismerte be, hogy gyakran késve fizeti be, vagy teljesen megfeledkezik a hitel törlesztéséről. A nők körében csak 17 százalék követi el ezt a hibát.

,,Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket" — mondta a pénzügyi oldal képviselője. ,,Most azonban úgy tűnik, a férfiak is megérik a pénzüket, ha anyagi helyzetükről van szó. A nők viszont megtanulták, hogy kezeljék pénzügyeiket" — tette hozzá. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2010-04-22: Család - Fekete Réka:

A pozitív gondolkodás segít a gyógyulásban (Egymást támogatják a rákos betegek)

Kilenc éve működik Sepsiszentgyörgyön az Együtt a rák ellen egyesület, amelynek tevékenysége középpontjában a pozitív gondolkodás terjesztése áll a rákos betegek körében, valamint egymás segítése és a megélt tapasztalatok átadása.
2010-04-22: Család - Puskás Attila:

Keleti zergevirág

Jártamban-keltemben mindig látok növényt, melyet érdemesnek tartok lefényképezni. A napokban az egyik tömbház kertjében felfedeztem a városokban ritkán látott keleti zergevirágot (Doronicum orientale), amint úgy félméternyire emeli szép sárga fejét.