Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 11:48
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Keleti zergevirág

2010. április 22., csütörtök, Család
Jártamban-keltemben mindig látok növényt, melyet érdemesnek tartok lefényképezni. A napokban az egyik tömbház kertjében felfedeztem a városokban ritkán látott keleti zergevirágot (Doronicum orientale), amint úgy félméternyire emeli szép sárga fejét.
A fészkesvirágzatúak családjába tartozó kerti dísznövényünket nem véletlenül nevezik kaukázusi zergevirágnak is, mivel sziklás hegyek vadon élő, ma már nemesített változatú évelő növénye. A 40—60 cm magas növény csipkés szélű levelei vállasak, a kb. 6 cm átmérőjű, csöves és nyelves virágzat áprilistól júniusig gyönyörködteti gazdáját. Szereti a nyirkos, félárnyékos helyet, ahol évekig kihajt. Mivel télálló, fagytűrő, szereti megyénk éghajlatát, sőt, inkább a nyári forróságtól kell majd takarni elvirágzás után, nyugalmi időszakában. Vágott virágként is tartós. Két-három évente tőosztással vagy tél végi magvetéssel lehet szaporítani.
Hozzászólások
2010-04-22: Család - :

A nők jobban bánnak a pénzzel

Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel, mint a férfiak.
2010-04-22: Riport - Mózes László:

Jövőt kereső gyermekek

Harminc felsőcsernátoni hátrányos helyzetű gyermekről gondoskodik a Mára Egyesület. Étkezést, délutáni képzést, foglalkozást biztosítanak a szinte zsellérsorban élő, népes magyar családok utódainak, mivel szüleiknek nemcsak munkahelyük nincs, életformájuk miatt felemelkedésre sem igazán lehet reményük.