Kis apostolok a sátorban

2010. április 24., szombat, Közélet
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia ifjúsági csoportja és egyesülete tavaly először mutatkozott be a Szent György-napokon.

Feladatuknak tartják a fiatalság ösztönzését, hogy minél közelebb kerüljenek Jézus tanításaihoz, Őt kövessék és mindennapjaikban is igyekezzenek az Igét megélni. A csoport nyitott minden Istent kereső fiatal számára, szívesen várnak bármilyen ötletet, indítványt, de legfőképp nyitott, barátságos embereket különböző programjainkra. Ma egész napos programmal várják az érdeklődőket: 10 órától a gyerekek szereplése a színpadon, napközben kézműves-foglalkozások és éneklés, 17 órától előkészület a szentmisére, majd 18 órától a Szent József-templomban szentmise az ifjúságnak. (józsa)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2010-04-24: Közélet - Áros Károly:

Jubiláló Barátság-staféta

Februárban múlt húsz éve, hogy a néhai Tüskés Endre, Veszprém megyei sportigazgató irodájában megszületett a döntés, mely szerint három várpalotai futó ― Méreg József, Gavallér Tamás és Kovács Péter ― Barátság-staféta néven leszalad Sepsiszentgyörgyre, hogy elhozza, tolmácsolja a testvérmegye sportolóinak, lakóinak baráti jókívánságát, üdvözletét. Ebben a vállalkozásban minden támogatást megad a Háromszék napilap.
2010-04-24: Közélet - :

Almát kapnak az iskolások

A következő tanévtől minden I—VIII. osztályos diák naponta egy almát kap — erről fogadott el sürgősségi rendeletet a kormány.