A ,,cipők felhőkarcolója”

2010. május 8., szombat, Magazin
A cipők felhőkarcolóját, 31 centiméteres sarokkal ellátott lábbelit tervezett egy román dizájner. A tulajdonképpen három fekete szandálból összeállított cipőkülönlegesség csak kis méretekben kapható.
A cipőépítészként is emlegetett Mihai Albu új alkotására máris tucatnyi megrendelés érkezett, holott a lábbeli nemcsak sarkával, hanem árával is kiemelkedik a piac kínálatából: akár 1200 euróba (ötezer lejbe) is kerülhet egy pár. Az egykor építészmérnökként dolgozó Albu húsz éve tervez cipőket. Véleménye szerint a sarkak mindenképpen előnyösek, hiszen a nők többségének nincs hosszú lába. A magas sarok ezenkívül más tartást ad a deréknak is. Albu cipői általában legalább kétszer olyan magasak, mint a nemzetközi dizájnerek kreációi. Tervrajzai a matematika, az építészet és a művészet keverékéből születnek. Saját elmondása szerint ihletői Constantin Brâncuşi román szobrász és Antonio Gaudí spanyol építész munkái.
Pávatollakkal, koponyákkal díszített alkotásai mellett vannak több sarokkal rendelkező darabok is. Az Albu-cipők elsősorban inkább műalkotások, mint viselésre alkalmas lábbelik.
Cikk megjelenési időpontja: 2010-05-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2010-05-08: Magazin - :

Jade Buddha-szobor

A világ legnagyobb jade Buddha-szobrát faragják ki Vietnamban.
2010-05-08: Magazin - :

Lánchíd spagettiből

A budapesti Lánchíd mását is elkészíthetik száraztésztából a RECCS 2010 elnevezésű tésztahídépítő-bajnokság versenyzői május 21-én Budapesten.