EMKE-díjak háromszékieknek

2010. május 10., hétfő, Közélet

Táncművészeti munkásságáért és a fiatalok oktatásában kifejtett tevékenységéért Kacsó András-díjjal jutalmazta az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ivácson Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes művészeti vezetőjét.

Sipos Zoltán, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum (három évtizede állandó) tanára, az iskola kórusának vezetője, a Pro Musica és a szemerjai református dalárda karnagya évtizedes zenepedagógiai és karnagyi munkásságáért kapott Nagy István-díjat, Molnár János kovásznai tanár, a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad vezetője pedig a hazai magyar diákszínjátszás terén kifejtett eredményes munkásságáért érdemelte ki az EMKE Szentgyörgyi István-díját. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1306
szavazógép
2010-05-10: Közélet - Váry O. Péter:

A lelket is hangolni kell

A lelket is hangolni kell, hogy szépen szóljon, akár a régóta fogason lógó gitárt — állítja Müller Péter, aki péntek este a sepsiszentgyörgyi nagy művelődési házban telt terem előtt tartott előadást az önismeretről.
2010-05-10: Közélet - :

Ünnepelt a Vöröskereszt

Munkával ünnepelték a Vöröskereszt napját szombaton az Erzsébet parkban. A jellegzetes sátor ezúttal azokat várta, akik a szervezet iránt érdeklődtek, de lehetőség nyílt ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérésre is.