Díjazták a Pro Musica kamarakórust

2010. június 5., szombat, Közélet
Több nemzetközi elismerés után újabb díjjal gazdagodott a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus: a horvátországi Zadarban tartott nemzetközi versenyen harmadik helyen végeztek öt ország tizenkét vegyes kara közül.

A zsűri magyar tagja külön gratulált előadásunkhoz — mondta lapunknak Sipos Zoltán karnagy. A Pro Musica idén tizenöt éves, harmincketten énekelnek a kamarakórusban. ,,A kórus életében fontos, ha egy elismert nemzetközi szakembergárda mond hiteles véleményt a Pro Musica színvonaláról, jól esik, ha értékelnek, számunkra is bizonyíték, hogy jól végezzük a dolgunkat" — tette hozzá Sipos Zoltán. (mózes)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2010-06-05: Közélet - Váry O. Péter:

Külföldi hírek

Fico a kettős állampolgárságról
Robert Fico szlovák miniszterelnök a Le Figaro tegnapi számában megjelent interjújában aggodalmát fejezte ki a kettős állampolgárságról szóló magyar törvénnyel kapcsolatban, és szembeállította Szlovákia ,,mélyen antifasiszta" hagyományait a magyar kormánypárt ― szerinte ― szélsőséges mivoltával. Fico szerint a kettős állampolgárságról szóló törvény ,,része a Fidesz hivatalos stratégiájának, amely a Trianon előtti Nagy-Magyarországhoz való visszatérést célozza". Fico szerint ez veszélyezteti Szlovákia biztonságát. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor úgy tesz, mintha Szlovákia nem is létezne.
2010-06-05: Közélet - :

Évszakok fotópályázata

Albert Levente díjazott fotója
A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület 2009 őszén négy évszakos témájú fotópályázat-sorozatot indított útjára, melynek két fordulója már lezajlott.