Sepsiszentgyörgy, 2015. január 26., hétfõ 10:19
Köszöntjük Vanda, Paula nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2015. január 26., hétfő:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
hirdetés
2010. augusztus 28., szombat: Közélet

Úz völgye ragyogása

Az egek ura az idén is velünk tartott az augusztus 26-i hagyományos úz-völgyi ünnepségen: ragyogó időben, ózondús levegőn, a nemzeti elkötelezettségtől fénylő arcok százai jelentek meg. Győr-Moson-Zala—Sopron térségéből érkeztek a legtávolabbi vendégek, a dabasi fiatalok immár évek óta egyhetes úzi táborozással tisztelegnek az ünnep előtt.
Budapest, Kolozsvár, Marosvásárhely is képviseltette magát, de a sokaság zömét, akárcsak az előző tizenöt esztendőben, a csíkiak és a háromszékiek alkották, valóságos kiskocsi- és autóbusz-karavánok érkeztek a Gyimes völgye és az Ojtozi-szoros irányából. A bátrabbja és merészebbje terepjáróval vágott neki a Csíki-havasoknak. Az úzi ünnepség hőse most is az a tömeg volt, amely a munkanap ellenére ünnepnappá varázsolta ezt a napot. A csíki közbirtokosságok vendégszeretetét kell méltányolnunk, akik a messziről érkezőket a tájhoz kötődő étkekkel, italokkal kínálták, de folyt bőven bárányvér a völgyet megtöltő táborozók lacikonyháin is. A római katolikus papok, református és unitárius lelkészek prédikációikkal biztosították az ünnepség méltóságát, a nagyszámú kórus és zenekar órákon át kultúrtájjá varázsolta az Úz völgyét, egyszóval ragyogott maga a völgy is. (Sylvester)
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:


Miért regisztráljon? Regisztrált felhasználóként:
  • Hozzászólását csatolhatja írásainkhoz
  • Feliratkozhat a hírlevélre
  • Saját profil-oldala lesz a Háromszék weboldalán


A regisztráció ingyenes !!!

Regisztráljon most
- :
Pótérettségi egyetlen vizsgaközpontban
A hétfőn kezdődő írásbeli közül legtöbben, négyszázkilencen román nyelv és irodalomra jelentkeztek, kedden közel annyian vizsgáznak magyar nyelv és irodalomból, a szaknak megfelelő kötelező, illetve választott tárgyból valamivel kevesebben pótérettségiznek.

- :
Románia tehetetlen, Párizst bírálják (Romák kitoloncolása Franciaországból)
Románia nem tudja megakadályozni a Franciaországból hazaküldött romák visszatérését Nyugat-Európába, mivel nem rendelkezik az ehhez szükséges jogi eszközökkel — közölték tegnap a munkaügyi minisztérium illetékesei. Közben Franciaországot az ENDSZ egyik emberi jogi testülete is bírálta a romák kitoloncolása miatt. Csütörtökön Franciaország újabb, közel háromszáz romát indított útnak Bukarest felé.

Archívum
<<2015 január>>
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
11
18
25
26
27
28
29
30
31
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
hirdetés
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9980 RON
100 HUF = 1.4428 RON
1 EUR = 4.4935 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2015 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS