Háromszéki segítség a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak

2010. október 20., szerda, Közélet
Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa három-három millió forintnak megfelelő lejt ajánl fel a magyarországi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, a megye és a város vezetői a következő tanácsüléseken javasolják a költségvetési összegek jóváhagyását e célra ― áll a megyei tanács közleményében.
Tamás Sándor megyeitanács-elnök a Háromszék és Veszprém megye közti, több mint húszéves, jó kapcsolattal okolja a felajánlást, Antal Árpád András megyeszékhelyi polgármestert pedig a július eleji sepsiszentgyörgyi árvízkor tapasztalt összefogás vezette e gesztusra. ,,A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha nemzettársaink bajba kerülnek, akkor segítsünk" ― mondotta, s a megye vezetőjével felhívást is megfogalmaztak, arra kérve a háromszékieket, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak szánt felajánlásaikat a Pro Georgio Sancto Egyesület segélyezési számlájára ― RO86BRDE150SV18185421500, BRD, Sepsiszentgyörgy ― utalják. (vop)
Cikk megjelenési időpontja: 2010-10-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2010-10-20: Közélet - Mózes László:

Csak oda kell nézni

Tamás Dénes, Krasznahorkai László és Szonda Szabolcs
Nincs módszerem, módszerem a kíváncsiság — mon­dotta tegnap este írásművészetéről Krasznahorkai Lász­ló Kossuth-díjas író a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban A tökéletesről — és ami nem az témakörben meghirdetett, ám attól számos irányba elkalandozó, Tamás Dénes esszéíróval folytatott beszélgetés során.
2010-10-20: Közélet - :

A Caritas az év civil szervezete

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ) szervezésében tizenegyedik alkalommal Marosvásárhelyen megrendezett Civil Fórumon a gyulafehérvári Caritasnak ítélték oda Az év civil szervezete díjat.