Advent a művészetis diákokkal

2010. november 27., szombat, Közélet

Egész esztendőben népszerűek azok a rendezvények, ahol a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai lépnek fel, színvonalas előadásaikkal, kiállításaikkal gazdagítják a város művelődési, művészeti életét.

Adventben, amikor iskolákban, templomokban, kultúrházakban gyakrabban csendül fel a dal, a hangszeres zene, amikor a kiállítótermekben a karácsonyi várakozás témakörében megszületett alkotásokat láthatja a közönség, újból találkozunk velük. A mai árkosi koncerttel az iskola tanulóinak és tanárainak olyan fellépéssorozata kezdődik, amely karácsonyig tart, négy hét alatt nem csak Sepsiszentgyörgyön, hanem a környékbeli településeken és Kézdivásárhelyen is szerepelnek iskolákban, templomokban, szabadtéri rendezvényeken.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 768
szavazógép
2010-11-27: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Kisebbségi intézmények a Vajdaságban
A szerbiai magyar kisebbség kulturális autonómiájának legfőbb szervét, a Magyar Nemzeti Tanácsot létrehozó törvény elfogadása nagy bátorságra vall Belgrád részéről, de most jön majd a gyakorlatba való átültetés nehéz procedúrája - mondta Orbán Viktor tegnap a szerb fővárosban, miután tárgyalt Boris Tadic szerb elnökkel. Tadic annak kapcsán, hogy a jövő év első felében Magyarország fogja betölteni az Európai Unió soros elnöki tisztségét, megismételte: Szerbia jövőre szeretne az integrációs szervezet hivatalos tagjelöltjévé válni.
2010-11-27: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kézimunkázni jó

Újjáéledni látszik a kézimunka iránti érdeklődés: újabb tárlat nyílt a sepsiszentgyörgyi Szent József katolikus plébánián, és bizony kicsinek bizonyult a terem a közönségnek.