Sepsiszentgyörgy, 2017. október 17., kedd 14:19
Köszöntjük Hedvig nevű olvasóinkat!

A példa adott

2011. január 31., hétfő, Periszkóp
Annyiszor, de annyiszor elmondtuk már, hogy aggasztó megyénk labdarúgósportjának zuhanása. Tévedésbe ne essék senki, értékeltük mindig, és értékeltük azt, hogy labdarúgásunk dicsekedhet egyedül a megszakítás nélküli, ugyanakkor többszintes megyei bajnokságokkal...
...de most nem erről van szó, hanem arról, hogy nem vagyunk jelen egyetlen felső osztályban — III., II., I. liga (ez utóbbi is volt egyszer, két hétig) — sem, két városunknak, Sepsiszent­györgynek és Kézdivásárhelynek nincs felnőtt labdarúgócsapata, pedig előbbinek valamikor egy adott periódusban három C-osztályos (ma III. ligának nevezik) és egy B-osztályos csapata, Kézdivásárhely­nek két C-osztályos együttese volt, megyénk minden városa rendelkezett C-osztályos csapattal, ma Bodzafordulónak V. ligás (MB II-es) együttese van, Kovászna és Barót együttesei a IV. liga rangsorának alagsorában foglalnak helyet. Ez e pillanatban a tényállás. Most nem boncolgatjuk, mik és kik az okai annak, hogy ide jutottunk. Most inkább arra összpontosítunk, hogy Kézdivásárhelyen — elsőként a megyében — egy edző és két sportszerető vállalkozó — név szerint ifjú Demkó Sándor, Farkas Levente, Kádár Imre Hunor — megelégelte az áldatlan helyzetet, és életre hívott egy sportklubot, mely céljául tűzte maga elé a nemes feladatot, a város labdarúgósportjának új vágányra helyezését, újraélesztését, ha így jobb, és a labdarúgás mellé felzárkóztatták a kézilabdát, az atlétikát és a kosárlabdát. Kézdivásárhely bíróságán november 30-án jegyeztették is az új sportklubot.
A kézdivásárhelyiek igazolták, hogy bennük él még a szülőváros és sportja iránti szeretet. Nem parancsra tették, amit tettek, hanem önzetlen szeretetből. Ugyanakkor példát szolgáltattak a megye többi városának, olyan példát, melyet igenis, lehet követni a sepsiszentgyörgyieknek, a kovásznaiaknak, a barótiaknak, a bodzafordulóiaknak. Tudjuk, tudjuk, hogy van sportklubjuk, sportegyesületük, csak ezek működéséből valami hiányzik — az önzetlen sportszeretet, a szülővároshoz való ragaszkodás, a város sportéletének egészét átfogó hagyomány és annak ismerete, az akarat, a tenni vágyás egy nemes cél érdekében... Ki-ki maga döntse el, hogy mi az a valami.
A lényeg, hogy a példa adott. Csak követni kell.
A példaadóknak jó munkát és sok sikert kívánunk!
Hozzászólások
2011. január 31.
hétfő 08:35
kukac
13 hozzászólás
Ne peldazodjunk olyanokkal, ahol minden meg csak otlet szinten van... mennyire felszeg iras...
Aros ur, ha a kezdiieknek a bicskajuk beletorik a kivitelezesbe, vagy egyszeruen a munkakedv alabbhagy, hogyan tovabb??? Akkor majd ok lesznek a legrosszabbak

2011. január 31.
hétfő 09:20
csacsi
1914 hozzászólás
Miért kell annyit példának felhozni a kommunista időkbeli állapotokat, ennyi C ligás, annyi B ligás csapat, akkor teljesen más volt a helyzet, ha valamit kellett tenni az Elektro pályán pl., azonnal vonultattak ki 20-30 embert a IAIA-ból, akikkel mindent meg lehetett csináltatni (takarítás , kertfestés, stb..) Ma nem lehetséges ilyesmi, nincs amit hasonlítgatni a dolgokat.

2011. január 31.
hétfő 11:04
janoska44
1631 hozzászólás
De igen nagyon is igaz a fenti peldazodas,kukac,es csacsi,nektek nem adok igazat mert,valamikor en is fociztam,espedig nem fizetesert ,hanem sport szeretetbol,megyei elso osztalyban,es barmit is kelett tenni a sportpalya korul,legyen az palya bekerites,vagy oltozo epites,vagy palya meszeles orommel tettuk,es fizetes nelkul hetente ketszet mentunk edzesekre ,nem ugy mint most ,hogy az edzeseket a kocsmakban tartyak,foleg ha delutan merkozes van delalott edzenek a bufekben,mi anno elmentunk szombaton eskuvore es egeszejjel 1-2pohar borral kihuztuk,mert masnap kelett focizni,em ugy volt ahogyan ti lefestitek.

2011. január 31.
hétfő 11:51
csacsi
1914 hozzászólás
Én inkább a pénzügyi felére értettem, nem engedheti meg ma akárki a sportba fektetni a pénzt, régebb az állam állta a csekket.

2011. január 31.
hétfő 15:01
kukac
13 hozzászólás
en pedig csak annyit mondtam, hogy attol, mert valaki kiall a sajto ele egy otlettel, meg nem jelenti azt, hogy megvalltotta a vilagot... hany es hany otlet rekedt meg ezen a szinten, es nem konkretizalodott, kulonbozo okok miatt... dicseretes termeszetesen az elkepzeles, de a dicseretet es a peldanak felhozast ki kell erdemelni azaltal, hogy megvalositjuk, es tartosan mukodtetjuk...

2011. január 31.
hétfő 15:34
vargapityu
89 hozzászólás
kukac,részben egyetértek veled.Abban,hogy a sajtó elé kiállni és elmondani ötleted azzal tényleg nem változik meg semmi a nagyvilágon.De legalább elindúlt valami.Azt hiszem ezek a srácok az első lépést már megtették azzal,hogy törvényes keretek közé hozták az egyesület müködését.Lehet,hogy bukni fognak.De nagyobbat nem tudnak bukni mind a kézdivásárhelyi foci vagy a KSE.Úgy,hogy akárcsak Jánoska én is azt mondom a fenti példát lehet követni.

2011. január 31.
hétfő 18:01
jackfive
242 hozzászólás
Hat sajnos minimalis osszegbol nem igazan lehet ujat mutatni,,most mar aki az egyik labaval 5m-re el tudja guritani a labdat, meg a y.o.u.t.u.b.e.-on megnez ket van basten-es videot, az mar penzt ker hogy focizzon, hisz o mar futballista...
es a varosok nem palyazhatnak turisztikai celui penzekert, csak a kozsegek,,mert meg csak ez az olyan ut ami meg ismeretes errefele,amibol kis materialist lehetne lekerni fentebb reszekrol..en erre fogom...nem tudom,hogy akik kell azok mire....de remelem, hogy abszolut nincs igazam.........

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2011-01-31: Sport - :

Több, mint jó (Autósport)

a Szabó Csongor—Marcus Andreoiu páros és a Suzuki Swift teljesítménye a hét végén lezajlott kovásznai Hóralin. A Sonic Motorsport versenyzői a nyílt kategóriában az 5. helyen végeztek, miközben megnyerték az L2 és a 2WD kategória versenyét.
2011-01-31: Sport - :

Országos síverseny Bodzafordulón (Alpesi sí)

Január 26—28. között a bodzafordulói és a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza közös szervezésében került sor a Gerar 2011 nevet viselő országos síversenyre, amelyen Háromszék mellett további tizennégy megye képviseltette magát.
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8887 RON
100 HUF = 1.4883 RON
1 EUR = 4.5854 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: