Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 00:59
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

A példa adott

2011. január 31., hétfő, Periszkóp
Annyiszor, de annyiszor elmondtuk már, hogy aggasztó megyénk labdarúgósportjának zuhanása. Tévedésbe ne essék senki, értékeltük mindig, és értékeltük azt, hogy labdarúgásunk dicsekedhet egyedül a megszakítás nélküli, ugyanakkor többszintes megyei bajnokságokkal...
...de most nem erről van szó, hanem arról, hogy nem vagyunk jelen egyetlen felső osztályban — III., II., I. liga (ez utóbbi is volt egyszer, két hétig) — sem, két városunknak, Sepsiszent­györgynek és Kézdivásárhelynek nincs felnőtt labdarúgócsapata, pedig előbbinek valamikor egy adott periódusban három C-osztályos (ma III. ligának nevezik) és egy B-osztályos csapata, Kézdivásárhely­nek két C-osztályos együttese volt, megyénk minden városa rendelkezett C-osztályos csapattal, ma Bodzafordulónak V. ligás (MB II-es) együttese van, Kovászna és Barót együttesei a IV. liga rangsorának alagsorában foglalnak helyet. Ez e pillanatban a tényállás. Most nem boncolgatjuk, mik és kik az okai annak, hogy ide jutottunk. Most inkább arra összpontosítunk, hogy Kézdivásárhelyen — elsőként a megyében — egy edző és két sportszerető vállalkozó — név szerint ifjú Demkó Sándor, Farkas Levente, Kádár Imre Hunor — megelégelte az áldatlan helyzetet, és életre hívott egy sportklubot, mely céljául tűzte maga elé a nemes feladatot, a város labdarúgósportjának új vágányra helyezését, újraélesztését, ha így jobb, és a labdarúgás mellé felzárkóztatták a kézilabdát, az atlétikát és a kosárlabdát. Kézdivásárhely bíróságán november 30-án jegyeztették is az új sportklubot.
A kézdivásárhelyiek igazolták, hogy bennük él még a szülőváros és sportja iránti szeretet. Nem parancsra tették, amit tettek, hanem önzetlen szeretetből. Ugyanakkor példát szolgáltattak a megye többi városának, olyan példát, melyet igenis, lehet követni a sepsiszentgyörgyieknek, a kovásznaiaknak, a barótiaknak, a bodzafordulóiaknak. Tudjuk, tudjuk, hogy van sportklubjuk, sportegyesületük, csak ezek működéséből valami hiányzik — az önzetlen sportszeretet, a szülővároshoz való ragaszkodás, a város sportéletének egészét átfogó hagyomány és annak ismerete, az akarat, a tenni vágyás egy nemes cél érdekében... Ki-ki maga döntse el, hogy mi az a valami.
A lényeg, hogy a példa adott. Csak követni kell.
A példaadóknak jó munkát és sok sikert kívánunk!
Hozzászólások
2011. január 31.
hétfő 08:35
kukac
13 hozzászólás
Ne peldazodjunk olyanokkal, ahol minden meg csak otlet szinten van... mennyire felszeg iras...
Aros ur, ha a kezdiieknek a bicskajuk beletorik a kivitelezesbe, vagy egyszeruen a munkakedv alabbhagy, hogyan tovabb??? Akkor majd ok lesznek a legrosszabbak

2011. január 31.
hétfő 09:20
csacsi
1918 hozzászólás
Miért kell annyit példának felhozni a kommunista időkbeli állapotokat, ennyi C ligás, annyi B ligás csapat, akkor teljesen más volt a helyzet, ha valamit kellett tenni az Elektro pályán pl., azonnal vonultattak ki 20-30 embert a IAIA-ból, akikkel mindent meg lehetett csináltatni (takarítás , kertfestés, stb..) Ma nem lehetséges ilyesmi, nincs amit hasonlítgatni a dolgokat.

2011. január 31.
hétfő 11:04
janoska44
1631 hozzászólás
De igen nagyon is igaz a fenti peldazodas,kukac,es csacsi,nektek nem adok igazat mert,valamikor en is fociztam,espedig nem fizetesert ,hanem sport szeretetbol,megyei elso osztalyban,es barmit is kelett tenni a sportpalya korul,legyen az palya bekerites,vagy oltozo epites,vagy palya meszeles orommel tettuk,es fizetes nelkul hetente ketszet mentunk edzesekre ,nem ugy mint most ,hogy az edzeseket a kocsmakban tartyak,foleg ha delutan merkozes van delalott edzenek a bufekben,mi anno elmentunk szombaton eskuvore es egeszejjel 1-2pohar borral kihuztuk,mert masnap kelett focizni,em ugy volt ahogyan ti lefestitek.

2011. január 31.
hétfő 11:51
csacsi
1918 hozzászólás
Én inkább a pénzügyi felére értettem, nem engedheti meg ma akárki a sportba fektetni a pénzt, régebb az állam állta a csekket.

2011. január 31.
hétfő 15:01
kukac
13 hozzászólás
en pedig csak annyit mondtam, hogy attol, mert valaki kiall a sajto ele egy otlettel, meg nem jelenti azt, hogy megvalltotta a vilagot... hany es hany otlet rekedt meg ezen a szinten, es nem konkretizalodott, kulonbozo okok miatt... dicseretes termeszetesen az elkepzeles, de a dicseretet es a peldanak felhozast ki kell erdemelni azaltal, hogy megvalositjuk, es tartosan mukodtetjuk...

2011. január 31.
hétfő 15:34
vargapityu
89 hozzászólás
kukac,részben egyetértek veled.Abban,hogy a sajtó elé kiállni és elmondani ötleted azzal tényleg nem változik meg semmi a nagyvilágon.De legalább elindúlt valami.Azt hiszem ezek a srácok az első lépést már megtették azzal,hogy törvényes keretek közé hozták az egyesület müködését.Lehet,hogy bukni fognak.De nagyobbat nem tudnak bukni mind a kézdivásárhelyi foci vagy a KSE.Úgy,hogy akárcsak Jánoska én is azt mondom a fenti példát lehet követni.

2011. január 31.
hétfő 18:01
jackfive
242 hozzászólás
Hat sajnos minimalis osszegbol nem igazan lehet ujat mutatni,,most mar aki az egyik labaval 5m-re el tudja guritani a labdat, meg a y.o.u.t.u.b.e.-on megnez ket van basten-es videot, az mar penzt ker hogy focizzon, hisz o mar futballista...
es a varosok nem palyazhatnak turisztikai celui penzekert, csak a kozsegek,,mert meg csak ez az olyan ut ami meg ismeretes errefele,amibol kis materialist lehetne lekerni fentebb reszekrol..en erre fogom...nem tudom,hogy akik kell azok mire....de remelem, hogy abszolut nincs igazam.........

2011-01-31: Sport - :

Több, mint jó (Autósport)

a Szabó Csongor—Marcus Andreoiu páros és a Suzuki Swift teljesítménye a hét végén lezajlott kovásznai Hóralin. A Sonic Motorsport versenyzői a nyílt kategóriában az 5. helyen végeztek, miközben megnyerték az L2 és a 2WD kategória versenyét.
2011-01-31: Sport - :

Országos síverseny Bodzafordulón (Alpesi sí)

Január 26—28. között a bodzafordulói és a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza közös szervezésében került sor a Gerar 2011 nevet viselő országos síversenyre, amelyen Háromszék mellett további tizennégy megye képviseltette magát.