Egy vesztes van, s az a sport

2011. március 14., hétfő, Sport
Kovászna megye sportmozgalmának a mai napig nincs saját versenynaptára. És itt nem ér véget a nincs. Nem, mert nincs sportigazgatója (a második versenyvizsgára sem jelent meg az RMDSZ jelöltje!
Felvetődik a kérdés: akik jelölték, tényleg nincsenek tisztában a nevezés kritériumaival, vagy lebecsülik a szakmát, a sporttanárokat?), nincs internetes honlapja (amikor e sorokat írjuk), és nincs sportstratégiája (mert ha volna — gondoljuk mi —, akkor valahogy a közvélemény tudtára hozták volna, ha nem a Háromszékben, akkor valamelyik más lapban)... Ne azzal dicsekedjenek, ahogy teszik azt hetente, kéthetente: "A Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság tájékoztatja önöket, hogy a március 7—20. közötti periódusban a megye területén a következő sportrendezvényeket támogatja..." És felsorolnak négy versenyt. Ezek csak egy hétvégét fednek le, az előző hétvége kimaradt. Na de szerencsére verseny azon a "kimaradt hétvégén" is volt Kézdivásárhelyen, több helységben... Ha így akarnak meggyőzni arról, hogy a közpénz sportra osztott része nem vész el — serlegek, érmek formájában célba ér (értékelendő ez is, nem vitás, de...) —, akkor melléfogtak. Mert nem meggyőznek, hanem inkább bizonyítják tehetetlenségüket. Ne azzal döngessék mellüket, hogy hány, mások által szervezett versenyre adnak ki serleget, érmeket, hanem sokkal inkább azzal kellene előállniuk, hogy saját fantáziájukból hány verseny ötlete pattant ki, hányat rendeztek. Na meg azzal, hogy mennyit költöttek az év sportolóinak díjazására!
Túl a rendezvényeken hadd említsük még meg, hogy az úgymond sportigazgatóság mélyen hallgat arról, milyen építő jellegű elképzelései vannak a megye sportmozgalmának talpra állítására. Mert reméljük, tisztában van azzal, hogy nem csillog-villog sportéletünk... Hogy irányító szerepe van, azt már rég tudjuk, de mit és kiket irányít, ha semmit és senkit nem finanszíroz? Kiket, miket, hiszen alig van már sportegyesületünk, megyét átfogó bajnokságunk. S az a kevés, ami van, az is kicsúszni látszik az igazgatóság kezéből. Nem véletlen tehát, hogy nem sikerült összeállítani egy egységes megyei sportnaptárt! Az ez irányba tett felhívásuk nem talált meghallgatókra.
Sport- és Ifjúsági... vagy Ifjúsági és Sportigazgatóság — ez esetben mindegy, hiszen a csomagolásból kitetsző lényeg a fontos, az pedig arról szól, hogy az ifjúság és sport összekapcsolásnak egy nagy vesztese van, s az a sport. És minden téren, kezdve a szakmaival, befejezve a hétköznapok sportéletével.
Cikk megjelenési időpontja: 2011-03-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?







eredmények
szavazatok száma 350
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2011-03-14: Sport - Tibodi Ferenc:

Kosárlabda: Sepsi BC—Rapid 94—66 (22—6, 19—24, 24—14, 29—22)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sport­csarnok. Mintegy 800 néző. Vezette: Csender Andrada és Dragoş Barbu. Sepsi BC: Vass 22/9, Vescan 21/3, Gardin 20, Walker 5, Părău 22—Nwafor 4, Huţanu, Csillag, Ardeleanu, Kerekes. Edző: Veres Attila. Rapid: Nicolaescu 4, Burlakova 10, Ene 13, Diaconu 9, Ionescu 20—Hurmuz, Vrânceanu, Pavel 6, Pană, Perta 4, Bejan, Geanta.
2011-03-14: Sport - :

Minifoci

Kézdivásárhely
Egy újabb fordulót rendeztek meg a céhes városbeli Shot And Go nevet viselő kispályás labdarúgó-bajnokságban. Az eredmények: Valvex—Sasok 2—6, Skat Kart—Polmex 2—6, Goldim Scobar—Novo 1—3, Perkő—Secuiana 3—2.