Ünnepi depressziók

2011. április 28., csütörtök, Közélet

Öt személyt kellett beutalni a húsvéti hosszú hétvégén hirtelen fellépő depresszióval, és bár ez nem különösebben kirívó szám, a megyei kórházban ügyeletet teljesítő dr. Camelia Mîndru szerint azért érdemel említést, mert egyikük sem él magányosan – általában ugyanis számukra nehezebbek a jellegzetesen családi ünnepek.

Mindenkinek vannak nehéz­ségei, de nagyon fontos ezeket tudatosítani, kiépíteni a védekező módszereket, és segítséget kérni, akár a szomszédoktól is – nem könnyű ez, sok munka, sok tanulás, küzdés kell hozzá, de aki ilyen helyzetbe kerül, kénytelen bizonyos mértékben kezébe venni a sorsát, mert kevés a szakorvos és a segítő szakember, aki hosszasan el tudjon beszélgetni a lelki betegekkel, mert a gyógyszerek nem oldanak meg mindent. Mások tapasztalata, odaállása azonban segíthet – véli az orvosnő, aki a derűs, szabadba csábító időnek tulajdonítja, hogy idén zavartalanul telt a húsvét, s csak egyetlenegy eltévedt részeget kellett ellátni, bár rendszerint naponta érkezik kettő-három. Nem a szegénység, a szerényen terített asztal lehet az oka, hiszen nagycsütörtöktől nagyszombatig egymás sarkára hágott mindenki a piacon, és nem lehetett parkolni az üzletek előtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1716
szavazógép
2011-04-28: Közélet - Ferencz Csaba:

Nagyanyám is így csinálta

Nyolcvanan vettek részt húsvét vasárnapján a címben idézett közösségi rendezvényen, amelyet a felsőcsernátoni Csiporkázó Játszóház Egyesület hívott életre a Háromszéki Közösségi Alapítvány támogatásával.
2011-04-28: Máról holnapra - Bogdán László:

A román pilótajátékok tündöklése és bukása

Romániában a kilencvenes években – mivel mindenki gyorsan és könnyen akart pénzhez jutni – divatosak voltak a pilóta­játékok, s a kárvallottak a hírhedett kolozsvári Caritas bukása után sem okultak. Így szervezhette meg a nemrég Indonéziából külön repülőgéppel (?!) hazazsuppolt Gelsor-igazgató, Nicolae Popa az újabb, egész országot lefedő FNI (Országos Befektetési Alap) elnevezésű piramisjátékát.