VisszajelzésA szégyenfoltot le kell törölni!

2011. május 6., péntek, Nyílttér

A Háromszék április 11-i számában A zágoni legelővitákról címmel megjelent írás feszültségeket keltett a faluban – amellett, hogy becsületembe is gázolt. A szerző, Kelemen Gyula, bizonyítékok híján állította, hogy nekem, a polgármesternek tízezer lejt, 150 kg sajtot, ordát és 12 bárányt adott, hogy legelőbérlő maradhasson.

Kelemen április 19-én kihallgatásra jelentkezett legelőügyben, fogadtam is. Kéréseit a törvények és tanácshatározatok betartásával tudjuk teljesíteni. A kihallgatáson tanúk jelenlétében (Nicolae Coz­neanu alpolgármester, Menek Tünde jegyzőnő, Bessennyei István magánerdészeti vezető) kértem, alapozza meg vádjait. Csak azt tudta mondani: valójában nem úgy történtek a dolgok. A százmillió (régi) lejt nem nekem, hanem testvérének, Kelemen Ferencnek adta, a focicsapat támogatására. Ha így volt, Ferencnek nyugtát kellett vágnia. Ha nincs nyugta, hová lett a pénz? – kérdezhetjük. A sajtot és ordát – új állításában csak 70 kg-ot – Ferenc testvére és Bessennyei mérnök jelenlété­ben az esztenájára látogató testvértelepülési vendégeknek ajándékozta. Azt mondja, testvére és Bessennyei is ittas volt akkor – holott a mérnök több éve nem fogyaszt alkoholt. Én akkor a faluban sem voltam, külföldön tartózkodtam. A tizenkét bárányt szintén a testvérének adta, ajándékozásra – mondotta végül.
Mindezek után vajon miért írta, hogy a polgármestert (engem) kellett lefizetnie, mikor én nem vettem át tőle semmit? Arra kértem, s kérem nyilvánosan is: az újságban is vállalja, jelentesse meg tévedését, írja meg az igazságot. Ha nem teszi, jogi úton fogom kérni a személyemen és rajtam keresztül a községemen esett megaláztatás orvoslását. Zágonra nem lehet és nem kell szégyent hozni!
Tudom, hogy a rágalmazó cikk hátterében kik állnak, bizonyítékom van arra is, hogy ki küldte a cikket a szerkesztőségbe. Írásukból egy dologgal azonban egyetértek: húzzuk be ezt a nótát! Álljanak önök is a falu többsége mellé, dolgozzunk együtt Zágonért! A lakók elítélik a rágalmazást, eddig 15 felháborodott személy írta alá azt a kérvényt, amelyben kivizsgálást kérnek. Én is ezt fogom kérni, írásban és törvényes úton.

Kis József, Zágon polgármestere

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2011-05-06: Nyílttér - :

Szorgos Kezek Játszótere

Január elején értesültünk – Szé­kelykeresztúrról, Andrási Eri­kától – egy olyan pályázati lehetőségről, amelyet a Háromszéki Kö­zösségi Ala­pítvány hirdetett meg közösségépítési céllal. Mi, pedagógusok felvázoltuk a szülőknek a lehetőséget, és együtt döntöttük el, hogy a Szor­gos Kezek Játszó­terét megpályázzuk. A bodosi közbirtokosság felajánlotta a játszótér elkészítéséhez szükséges gömbfát, a református egy­ház pedig a pályázat lefuttatását, mivel más civil szervezet nincs a faluban. A dokumentáció határidőre elkészült.
2011-05-06: Nyílttér - Iochom István:

„Kavicslopás” Bélafalván

A kézdiszentkereszti rendőrőrs munkatársai a község polgármesterének feljelentése nyomán a közvagyon kárára elkövetett lopás alapos gyanújával bűnvádi iratcsomót nyitottak a bélafalvi Boldizsár Béla nevére. Mi is történt tulajdonképpen?