Kézdivásárhelyi csillag született

2011. június 6., hétfő, Közélet
A 14 éves kézdivásárhelyi László Attila meghódította Magyarországot és a Kárpát-medencét, a nézői szavazatoknak, no meg természetesen átütő tehetségének hála szombat este megnyerte az RTL Klub műsora, a Csillag születik döntőjét.
A magyarországi kereskedelmi televízióban talán még soha ennyiszer el nem hangzott a céhes város neve, s Attilának köszönhetően most olyanok is hallhattak Háromszékről, Székelyföld, Erdély eme szegletéről, akik eddig nem is sejtették, hogy itt is élnek magyarok.
László Attila kapcsán sokszor hangzott el, legkisebb királyfiként indult vándorútra, és valóban mesés módon sikerült megszereznie a győzelmet. Amikor először feltűnt a tehetségkutató műsor előselejtezőiben, a zsűri már felismerte benne a lehetséges győztest – ennek akkor Szirtes Tamás suttogva bár, de hangot is adott – mégis hatalmas és egyáltalán nem egyszerű utat kellett megtennie a szombat esti eredményhirdetésig. Maga sem hitte, hogy megtörténhet ez a csoda, és 14 évesen magáénak tudhatja a dicsőséget, nem véletlenül ismételgette az eredményhirdetés után: Nem hiszem el, ezt nem hiszem el. Attilának a virtuóz táncos csapatot, az April Projectet (ők a zsűritől a maximális 40 pontot kapták), a zseniálisan harmo­nikázó Szabó Ádámot és Krizbai Tecát sikerült maga mögé utasítania a közönség SMS-szavazatainak köszönhetően. Ő kapja tehát a 12 millió forintos fődíjat, a személyautót, az egzotikus nyaralást és a Sony Music lemezszerződését, no meg egy olyan karrierlehetőséget, amelyet ilyen fiatalon nagyon kevesen remélhetnek. Szép volt, Attila!
Cikk megjelenési időpontja: 2011-06-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 384
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2011-06-06: Közélet - Szekeres Attila:

Rács mögött Benedek és Găzdac (Végzés a kórházmaffiaperben)

Végleges és visszavonhatatlan bírósági ítélet végrehajtási parancsával a rendőrség a megyei fogdába kísérte Benedek Leventét és Romulus Gelu Găzdacot, a 2001-ben kirobbant ún. kórházmaffiaper elítéltjeit péntek este. Többszöri huzavona, kétrendbeli fellebbezés után a végzést a legfelsőbb törvényszék mondta ki csütörtökön.
2011-06-06: Közélet - Bokor Gábor:

Kovászna példát mutatott

A szó szerinti értelemben zajlott Kovásznán a Nemzeti Összetartozás Napja: együtt emlékeztek a gyászos trianoni döntésre az RMDSZ, az MPP és az EMNT képviselői. A rendezvényre a vajnafalvi református templom előtti Trianon-emlékműnél került sor.