László Attila szülővárosában énekelt

2011. augusztus 27., szombat, Közélet

László Attila, a Csillag születik tehetségkutató verseny győztese két magyarországi fellépés között érkezett haza, csütörtökön késő este szülővárosában, a Gábor Áron téren felállított színpadon lépett fel többezres tömeg előtt, tegnap Székely­kereszt­úron koncertezett, s máris indult vissza Budapestre, ahol ma és holnap is előadása lesz.

  • Többezres tömeg hallgatta
    Többezres tömeg hallgatta

A közönség által már ismert örökzöldek mellett két új dalt is elénekelt. A könnyűzenére átdolgozott székely himnusz az Őszi sokadalom színpadán csendült fel első alkalommal. Miután lejött a színpadról, fél órán keresztül dedikált és autogrammot osztott rajongóinak, majd a Vigadóban Dimény Jánossal, romániai menedzserével sajtótájékoztatót tartott. Nem tudja, a verseny megnyerése óta itthon és az anyaországban hány fellépése volt, nem vezet azokról pontos kimutatást. A legnagyobb tömegnek a világhírű amerikai énekes, Khesa előtt énekelt. A Háromszék azon kérdésére, hogy hol folytatja tanulmányait, Attila elmondta: a városnapok alkalmával Hatvanban is fellépett, és akkor ajánlotta fel neki Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Kézdivá­sárhely testvérvárosának fideszes polgármestere, hogy jelentkezhet a város egyik gimnáziumába. László Attila szeptember elsejétől a hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola kilencedik osztályos tanulója lesz, így lehetősége adódik az ének- és zongoratanulást is folytatni, és persze fellépni Magyarországon és Erdélyben. A László család kétlaki lesz, Kéz­divásárhely és Magyarország között fognak ingázni, Budapest mellett bérelnek lakást. Dimény János közölte, még karácsony előtt megjelenik Attila első lemeze.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2011-08-27: Közélet - Iochom István:

Vásár és konferencia (Zöld napok)

A tizenhatodik kézdivásárhelyi Őszi sokadalmon nyolc magyarországi testvérváros közül hat, Hatvan, Gyöngyös, Kisvárda, Paks, Szentendre és Mező­kövesd, ezenkívül Beregszász képviseltette magát önkormányzati szinten.
2011-08-27: Közélet - Iochom István:

Könyvtári nyílt napok

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár a sokadalom ideje alatt egész sor rendezvényt szervezett.