Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 04:39
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

A népszámlálásra ­összpontosít az EMNT

2011. október 5., szerda, Közélet
Fiatalokra és idősekre egyaránt szüksége van az orbaiszéki közösségeknek, előbbiek erejükkel, tudásukkal, kitartásukkal, utóbbiak tapasztalatukkal segíthetik az önkormányzatok munkáját – mondotta Szabó Tünde, az EMNT orbaiszéki elnöke legutóbbi sajtótájékoztatóján.
A jövő évi helyhatósági választásokról szólva kiemelte, az EMNT nyitott mindenki felé, aki tettekkel akarja szolgálni közösségét. Az EMNP önkormányzati képviselőjelöltjeivel kapcsolatban elmondta: figyelembe veszik a települések közösségeinek akaratát is. Nevekről, a jelölés módjáról nem kívánt beszélni. A következő hetekben háttérbe szorul a pártszervezés, a népszámlálást helyezik előtérbe – mondta. Fontos, hogy a megkérdezettek magyarnak vallják magukat, a székely, csángó, orbaiszéki vagy más identitást vállalók a romániai magyarság összlétszámát csökkentik, ami a kollektív kisebbségi jogok rovására mehet. A változás rajtad múlik feliratú szórólapon a magyarság összlétszámának csökkenését mutatta be Szabó. A Mikó Imre-tervről azt mondta: várják a szakértők véleményét, közösségek javaslatait.
Hozzászólások
2011. október 5.
szerda 11:21
dinibacsi
11079 hozzászólás
Itt az alkalom,csak vigyzni kell,jol felkészült,bizalom gerjesztö embereket kell kiküldeni a néphez,akik tudnak vállaszolni is a kérdésekre!Eddig a rmdsz fizetett fiatalokkal intéztette ezeket a dolgokat,akik csak a vállukot vonogatták!

2011. október 5.
szerda 14:00
Figaro
232 hozzászólás
Az egész EMNP egyelőre egy lufi felfújva népszámlálással, Mikó-tervvel, pártépítéssel. Sehol semmi konkrétum. Félő, hogy hamar ki fog pukkadni. Jelöltekről nem is beszélhet szegény Szabó Tünde, mert NEVEK nincsenek. Nem mintha örülnék neki, de az RMDSz-szel szemben nem fog tudni senki valós alternatívát felkínálni a választóknak. Le lehet harapni a fejem, de attól ez még tény marad. Ne legyen igazam, és jövő nyárig változzon a helyzet.

2011. október 5.
szerda 14:50
torja
507 hozzászólás
Persze,hogy nincsenek nevek,hisz Tünde egyedül van !Egész Orbaiszéken Bokor Gabin és a Demokrácia Központban dolgozó lányon kívül senki sincs.Mikor a bicikli turán voltunk Kovásznán 3-4 ember fogadott abból is az egyik a Székely Tanács elnök ,és egy MPP-és megyei tanácsos,ja még ott volt Gazda József tanár úr is!tehát bla -bla -bla!!!

2011. október 5.
szerda 14:58
dinibacsi
11079 hozzászólás
Ez benne van a pakliban,még nagyon sok munka vár az EMNP/re,mert tagágot kell toboroznia!Ehez elöbb megfelelö emberekre lesz szükség,akiknek sulya van!De honnan kerül olyan szavahihetö,nem komprommitált ember?Ez nagy gond lehet,de merem remélni,hogy vannak még ilyen emberek vidékünkön!A másik,az rmdsz lépten nyomon meg fog probálkozni,mindennel,fenyegetés,zsarolás,lefizetéd,és még sok rgi jo modszerrel,beleértve a vállasztási csalást is!Ettöl függetlenül bizom benne,hogy sikerülni fog!

2011. október 5.
szerda 18:24
Ferencz
13769 hozzászólás
Én is! Kételyeim bőven vannak, a tegnap ezt ki is fejeztem, válasz nincs.Kár, de azért reménykedek!

2011. október 5.
szerda 21:54
jozsi
853 hozzászólás
Inkab egy ember legyen es becsuletes mind szaz nem akarom minositeni milyen.A tegnap minositetel embereket Ferenc es dontotel is roluk ere nem lehet valaszt adni. Csak elore Tunde , Ataturk ot emberel probalta megvedeni Torokorszagot kezdetbe osztan letek ezren majd szazezren es a vegen negy hatalmas orszag hadsereget gyoztek le .

2011-10-05: Közélet - Farcádi Botond:

Koalíciós feszültségek

Az RMDSZ megszavazna egy bizalmatlansági indítványt, ha a kormány felelősségvállalással fogadná el a választási törvények módosítását – nyilatkozta Máté András Levente, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.
2011-10-05: Közélet - Bokor Gábor:

Fiatalok az önkormányzatokban

A kovásznai városháza gyűléstermében mutatta be a Háromszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) a Száz fiatalt a háromszéki önkormányzatokba program orbaiszéki jelöltjeit, akik a jövő évi helyhatósági választásokon a régió hat közigazgatási egységének egy-egy tanácsi tisztségére pályáznak. A hat jelölt közül négyen rendelkeznek önkormányzati tapasztalattal, jelenleg is tanácstagként tevékenykednek.