Törvénytelenül építkeznek

2007. május 29., kedd, Közélet
Villámellenőrzést tartott a megyei építészeti felügyelőség múlt héten. Az eredményről Mild Zoltán főfelügyelő számolt be a polgármesterek tegnapi munkaülésén.
Eszerint Barátos községben kilenc, Kökösben hét, Málnáson és Sepsibükszádon három-három engedély nélküli építkezést találtak. Utóbbi helyen épp a megyehatáron levő panziót módosítják építkezési engedély nélkül. A főfelügyelő kérte a polgármestereket, őrködjenek a törvény betartása fölött, hogy elkerüljék a Rétyhez hasonló helyzeteket. A következő időszakban még szerveznek hasonló ellenőrzéseket a megyében.
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2007-05-29: Közélet - Iochom István:

Székely kapu Haraly bejáratánál

Tegnap a Pál Vilmos gelencei segédlelkész által celebrált búcsús szentmisét követően a közel százfős tömeg a Haraly végénél felállított nagyméretű székely kapuhoz vonult.
2007-05-29: Közélet - Váry O. Péter:

Még mindig csak elképzelések (A városé a ZOOCOMP)

Az öt és fél milliós bankkölcsön megoldása miatt elhúzódott a szépmezői Zoocomp átvétele, valamikor június elejétől birtokolhatja ténylegesen vagyonát Sepsiszent­györgy önkormányzata. Bár a vásártól fél év telt el, a város vezetősége még mindig nem tudja pontosan, hogyan is értékesítse a szerzeményt.