A városé a ZOOCOMPMég mindig csak elképzelések

2007. május 29., kedd, Közélet
Az öt és fél milliós bankkölcsön megoldása miatt elhúzódott a szépmezői Zoocomp átvétele, valamikor június elejétől birtokolhatja ténylegesen vagyonát Sepsiszent­györgy önkormányzata. Bár a vásártól fél év telt el, a város vezetősége még mindig nem tudja pontosan, hogyan is értékesítse a szerzeményt.

Az önkormányzat tavaly december végén bólintott rá a Zoocomp megvásárlására, bár akkor már a felszámolóbiztos által meghirdetett árverés lezajlott. A város 750 000 lejt fizetett az árverésen való részvételért, a vételár öt és fél millió lett, így összesen 6,2 millióért jutott az egykor Erdély Ede tulajdonát képező, közel negyvenhektáros területhez, azaz ennél kevesebbért, hiszen a végösszegből az áfa lejön. Jelenleg a terület kihasználtsága mintegy harminc százalék, a telepen levő tömbházakat — mintegy százhúsz lakást — országos lakótömb-felújítási prog­ram révén szeretné ­korszerűsíteni a városvezetés, majd eladná a jelenlegi lakóknak. A szabad területeket mezőgazdasági célra szeretné értékesíteni a város, az üresen álló épületeket pedig kisvállalkozóknak adnák ki. Felmerült már egy értékesítési társulás létrehozásának ötlete is, a város képviselői megnézték az egyetlen működő magyarországi példát, aztán ez az elképzelés is a megfontolandó lehetőségek tárházában maradt.
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2007-05-29: Közélet - Szekeres Attila:

Törvénytelenül építkeznek

Villámellenőrzést tartott a megyei építészeti felügyelőség múlt héten. Az eredményről Mild Zoltán főfelügyelő számolt be a polgármesterek tegnapi munkaülésén.
2007-05-29: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Akik egyenlőbbek...

Közszájon forgó adatok szerint több mint kétmillió román állampolgár keresi a kenyerét külföldön. A legtöbben Spa­nyolországban, Olaszországban (a Spanyolországban tartózkodók számát körülbelül 600 000-re teszik), de egyre többen tűnnek fel Nagy-Britanniában és Franciaországban, Német­országban is.