Mai levelünkApu, ez miért történhetett meg?

2012. január 4., szerda, Közélet

Az idén volt az első alkalom, hogy itthon szilvesztereztünk, a saját otthonunkban, Sepsiszentgyörgyön, és ha már így történt, mi is kimentünk a térre egy órával éjfél előtt részt venni a szabadtéri bulin. Vittünk magunkkal egy üveg pezsgőt is, poharakat. Mire kiértünk, kezdődött a Delhusa Gjon-koncert, nagyon jól éreztük magunkat, mert imádjuk ezt a zenészt.

Sajnos, a második szám után egy petárda robbant kb. egy méterre mellettünk, és a kicsi lányom bal szeme felett fél centire elérte a szilánkja, elégetve és megsebezve a szemöldökét. Hiába próbáltam, nem sikerült megtudnom, ki tette, mert tömegben voltunk. Kétségbeesve távoztunk a koncertről, pár perc alatt teljesen bedagadt a lányom szeme. Nem kell részleteznem, hogyan telt tovább nekünk a szilveszter éjszakája, a Jóisten mentett meg minket attól, hogy a kislányom az egyik szemét elveszítse.
Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, amit a lányom sírva kérdezett tőlem: "Apu, ez miért történhetett meg?"
Mit tudjak válaszolni egy nyolcéves gyereknek, azt, hogy némely jellemtelen személyek még az év utolsó napján sem tisztelik egymást, embertársaikat, robbanószereket dobnak a tömegbe, azt, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényen a biztonságra jobban oda kellett volna figyelni? Nem tudom, mindenesetre számunkra traumát okozott, beárnyékolta a szilveszteresténket. Könnyebb lett volna nem írni semmit, de úgy éreztem, hogy ezt az esetet nyilvánosságra kell hoznom, mert bárkivel megtörténhetett volna, aki ott volt a téren.
Remélem, hogy e sorok megérintik az olyan személyeket is, akik felelősek az ilyen rendezvények biztonságáért, azokat is, akik robbanóanyagokat árusítanak és forgalmaznak, azokat is, akik vásárolják és használják ezeket, és még azokat is talán, akik részt vesznek a továbbiakban is az ilyen rendezvényeken. Mi, sajnos, ilyen helyre többet nem megyünk.

Veress G. Csaba

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1517
szavazógép
2012-01-04: Közélet - Iochom István:

Szilveszter a sportcsarnokban (Beárnyékolt óesztendő-búcsúztató Kézdiszéken)

Kézdivásárhelyen a Bujdosó, Rózsa és Székely vendéglőben, valamint a For You Klubban és az Atrium Szálloda éttermében, illetve a Maassluis Nyugdíjasklubban és a sportcsarnokban szerveztek szilveszteri mulatságot. Legtöbben, hétszázharmincan a sportcsarnokban búcsúztatták az óévet és köszöntötték együtt az új esztendőt.
2012-01-04: Közélet - Bokor Gábor:

Egy koccintás Kovásznán

Meghitt, családias hangulatban búcsúztatták az óévet a kovásznaiak. A Pokolsár-fürdő épülete előtti téren, a karácsonyfa körül több százan gyűltek össze.