Tamás az ellenzékre gyanakszik

2012. január 21., szombat, Közélet

A csütörtök esti sepsiszentgyörgyi tüntetésről fejtette ki véleményét tegnap újságírói érdeklődésre Tamás Sándor, a megyei tanács és az RMDSZ megyei szervezetének elnöke.

Szerinte demokratikus társadalomban szervezett tüntetésnek van helye. A tüntetéssorozat indító oka az egészségügyi törvénytervezet volt, amellyel szemben az RMDSZ decemberben jelezte fenntartásait. A héten a szervezet közreműködésével sikerült tisztségébe visszahozni Raed Arafatot – magyarázta. Szerinte a felsoroltaknak tudható be, hogy a magyar megyékben eddig nem voltak tüntetések. Sepsiszent­györgyön látszott, hogy manipulált tüntetés volt – mondotta, kifejtve, amikor az Őrkőről szervezett sorban levonul hatvan ember, ez nem kérdés. A liberális és szociáldemokrata párt szervezte a tiltakozást – vélekedett. A társadalmi elégedetlenség óriási, de úgy gondolja, politikai erőknek ezt nem lenne szabad felelőtlenül kihasználniuk.(sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2012-01-21: Közélet - :

Folytatódnak a tiltakozások

Az országszerte zajló államfő- és kormányellenes tüntetések nyolcadik napján is számos városban vonultak utcára a tiltakozók. Tegnap este mintegy 3500-an tüntettek az ország több városában, a megmozdulásnak több helyszínen az eső vetett véget.
2012-01-21: Közélet - B. Kovács András:

Magyarország talpon

Inkább médiashow, mint valódi döntési folyamatok színhelye az Európai Parlament – győződhettünk meg a minapi strasbourgi ülést követve, melyet Magyarországgal kapcsolatos panaszok megvitatására hívott össze annak elnöksége.