Nem jött össze!

2012. február 20., hétfő, Sport
Október végén, bár meglepett, mégis jó érzéssel fogadtuk – s voltunk ott néhányan – a marosvásárhelyi román rádió kezdeményezését, melyet maga Tischler Ferenc, a megyei sportigazgatóság vezetője jelentett be a rádiós kolléga távollétében, hogy az említett rádió és a sportigazgatóság közösen deríti ki Kovászna megye XX. századi legjobb sportolóját.
Közösen derítik ki. És nem a sportélet "hatalmasainak" (beleértve a politikusokat is), vezetőinek véleményére (természetesen arra is odafigyelve), hanem mindenekelőtt a közvéleményre összpontosítva. S hogy ez minél eredményesebb legyen, szavazóversenyt szerveznek lapunk közreműködésével (akkor, ott, az első megbeszélésen így hangzott el!) – közreműködésünk első jeleként kérték a számításba jöhető húsz sportoló névjegyzékét és eredményeik pontos leltárát (természetesen, a legrövidebb időn belül el is juttattuk a sportigazgatóságnak). Az is elhangzott, hogy a szavazáson résztvevők között sorsolással eldöntendő értékes díjakat osztanak szét a szervezők, vagyis a marosvásárhelyi román rádió és a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság.
Amíg a "beharangozott" együttműködés elkezdésének első jelére vártunk, sokunkban felmerült a gondolat: Hány hallgatója van Kovászna megyében a marosvásárhelyi román rádiónak?... Hány?... És azok mióta élnek Kovászna megyében?... Mióta?... Ismerhetik-e Kovászna megye sportmozgalmát és sportolóit a XX. században? Ismerhetik-e, mikor az itt élő magyarok sem igen ismerik? (Bocsánatot és elnézést kérek a kivételektől!). Ezért lenne jó, hogy nemcsak a Háromszék hasábjain, de a többi megyei lapban – magyarban, románban egyaránt – és a megyei rádiókban is felelevenítsük sportolóink eredményeit, sikereit, hogy minél több emberben felfrissítve éljenek az emlékek, az eredmények, s azok jó ismeretében kerüljön sor a szavazásra.
Hiába vártuk ama bizonyos " jelt", nem érkezett. Nem is láttunk egyik lapban sem legalább öt sort valamelyik múlt századi sporthírességünkről. A marosvásárhelyi rádiós kolléga, Aurel Raţiu egyszerűen megfeledkezett az együttműködésről. Mindezek ellenére – a fél munka után is – az a hír érkezett szerkesztőségünkbe, hogy február 18-án lesz a díjátadó ünnepség. Helyszínként előbb a színházat említette a hír, aztán az inkubátorház került a képbe. A beharangozott ünnepélyből egy egyszerű rádióadásra kapcsolt vissza. Erre sor is került...
Ha ilyen csúnya vége lett az egyébként jónak mondható ötletnek, amondó vagyok, mégse adjuk fel, s végezzünk egész munkát. A marosvásárhelyi rádió nélkül, a mi rádióinkkal (sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi...), a mi lapjainkkal egy jól összehangolt akcióval – itt jön be a képbe sportmozgalmunk vezető fóruma, a sportigazgatóság (!!!), tessék kézbe venni az akció megszervezését – eldönthetjük, ki volt a múlt század legjobb Kovászna megyei sportolója, vagy kik voltak Kovászna megye legjobb sportolói. Ez egyébként – úgy érzem és vallom – becsületbeli kötelességünk is.
Cikk megjelenési időpontja: 2012-02-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?















eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2012-02-20: Kitekintő - :

Román éllovas, japán vesztesek

Súlyos hanyatlást hozott 2012 januárja az európai újautó-piacon – leszámítva a majdnem dupla eladásokat felmutató Romániát és közel másfélszeresére bővülő magyar piacot.
2012-02-20: Sport - :

Az évszázad legjobbja: Szabó Kati (Díjkiosztó)

A marosvásárhelyi rádió Hargita és Maros megye után Kovászna megyében is ,,kiderítette", ki az elmúlt évszázad (1911–2011) sportolója.