Sepsiszentgyörgy, 2015. január 25., vasárnap 12:10
Köszöntjük Pál nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2015. január 24., szombat:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
hirdetés
2012. február 23., csütörtök: A kréta körül

Az előkészítő osztály segíti az átmenetet (Óvodából iskolába)

Valóságos hisztéria alakult ki a hat- és hétéves gyermekek szüleinek körében, hallomásra alapozva döntenek arról, ki a jó és a kevésbé jó pedagógus, mindenki maga akarja kiválasztani a tanítót gyermeke számára – állítja Keresztély Irma megyei főtanfelügyelő, aki szerint ez megengedhetetlen, hisz minden adófizető hozzájárul az oktatási rendszer fenntartásához, nincsenek egyenlők és egyenlőbbek.
Azokban a városokban, ahol több iskolában indulnak előkészítő és első osztályok, be kell tartani az iskolakörzeteket, a gyermekek lakhely szerint tartoznak adott iskolához, és csak akkor iratkozhatnak egy másik körzet iskolájába, ha ott hely marad. A főtanfelügyelő hangsúlyozza, a szülő legfennebb az iskolát választhatja meg, de azt nem, hogy azon belül melyik osztályba, melyik tanítóhoz kerüljön a gyermeke. Kivételt képeznek az alternatív pedagógiák, amit a szülő tudatosan választ, ezekben az osztályokban a tanító kiléte előre ismert, mivel rendelkeznie kell a megfelelő képesítéssel. A hagyományos oktatáson kívül Háromszé­ken a Step by Step oktatási program és a Waldorf-pedagógián alapuló tanítási módszer van jelen, előbbi csak iskolában, utóbbi óvodában. Szep­temberben mindkét alternatíva indítana előkészítő osztályt.
Egy másik újdonság, hogy a gimnáziumi és középiskolai tagozattal mű­ködő sepsiszentgyörgyi Refor­má­tus Kollégium a 2012/2013-as tanévtől megkezdi az elemi tagozat kiépítését, előkészítő osztályt indít a református egyháznak visszaszolgáltatott, Kőrösi Csoma Sándor utcai Kós Károly-épületben, ahol egykor szintén elemi iskola működött.
A közelgő beiratkozási időszakra való tekintettel a továbbiakban e három oktatási típus egy-egy képviselője ismerteti az adott pedagógiai módszer, illetve program legfontosabb ismérveit, célkitűzéseit.
Hozzászólások
2012. február 25.
szombat 18:11
eberendre
1909 hozzászólás
Szóval senki nem állítja meg az iskola óvodával való összeolvasztását.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:


Miért regisztráljon? Regisztrált felhasználóként:
  • Hozzászólását csatolhatja írásainkhoz
  • Feliratkozhat a hírlevélre
  • Saját profil-oldala lesz a Háromszék weboldalán


A regisztráció ingyenes !!!

Regisztráljon most
- Bokor Gábor:
Figyeljünk oda a fejésre
Jövő év végéig kaptak haladékot a gazdák, hogy az uniós elvárások szintjére emeljék a megtermelt nyers tej minőségét. Kovászna megyében 24 ezer tejtermelő gazdát, negyven tejelőmarha-farmot érint e kérdés, március végéig kell elkészíteni a nyers tej minőségi javítását célzó cselekvési terveket. Mit tehetnek a gazdák, hogy az elvárt szintre emeljék a gazdaságukban megtermelt nyers tej minőségét – erről beszélgettünk dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvossal.

- :
Visszaköltözik a református iskola
Az 1989-es változás után a református egyház célul tűzte ki a református oktatás újraindítását Sepsiszentgyörgyön. Ennek megvalósítását kezdtük el 1993-ban az évfolyamonkénti két líceumi osztály indításával. A hagyományokkal rendelkező oktatási forma újraindítása elvártnak és kívánatosnak bizonyult az idők során, így 2005-től gimnáziumi osztállyal bővült iskolánk. Jelen pillanatban is két-két líceumi osztállyal és egy-egy gimnáziumi osztállyal működik tanintézményünk.

Archívum
<<2015 január>>
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
11
18
25
26
27
28
29
30
31
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
hirdetés
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9980 RON
100 HUF = 1.4428 RON
1 EUR = 4.4935 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2015 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS