Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 12:35
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Az előkészítő osztály segíti az átmenetet (Óvodából iskolába)

2012. február 23., csütörtök, Közélet
Valóságos hisztéria alakult ki a hat- és hétéves gyermekek szüleinek körében, hallomásra alapozva döntenek arról, ki a jó és a kevésbé jó pedagógus, mindenki maga akarja kiválasztani a tanítót gyermeke számára – állítja Keresztély Irma megyei főtanfelügyelő, aki szerint ez megengedhetetlen, hisz minden adófizető hozzájárul az oktatási rendszer fenntartásához, nincsenek egyenlők és egyenlőbbek.
Azokban a városokban, ahol több iskolában indulnak előkészítő és első osztályok, be kell tartani az iskolakörzeteket, a gyermekek lakhely szerint tartoznak adott iskolához, és csak akkor iratkozhatnak egy másik körzet iskolájába, ha ott hely marad. A főtanfelügyelő hangsúlyozza, a szülő legfennebb az iskolát választhatja meg, de azt nem, hogy azon belül melyik osztályba, melyik tanítóhoz kerüljön a gyermeke. Kivételt képeznek az alternatív pedagógiák, amit a szülő tudatosan választ, ezekben az osztályokban a tanító kiléte előre ismert, mivel rendelkeznie kell a megfelelő képesítéssel. A hagyományos oktatáson kívül Háromszé­ken a Step by Step oktatási program és a Waldorf-pedagógián alapuló tanítási módszer van jelen, előbbi csak iskolában, utóbbi óvodában. Szep­temberben mindkét alternatíva indítana előkészítő osztályt.
Egy másik újdonság, hogy a gimnáziumi és középiskolai tagozattal mű­ködő sepsiszentgyörgyi Refor­má­tus Kollégium a 2012/2013-as tanévtől megkezdi az elemi tagozat kiépítését, előkészítő osztályt indít a református egyháznak visszaszolgáltatott, Kőrösi Csoma Sándor utcai Kós Károly-épületben, ahol egykor szintén elemi iskola működött.
A közelgő beiratkozási időszakra való tekintettel a továbbiakban e három oktatási típus egy-egy képviselője ismerteti az adott pedagógiai módszer, illetve program legfontosabb ismérveit, célkitűzéseit.
2012. február 25.
szombat 18:11
eberendre
1964 hozzászólás
Szóval senki nem állítja meg az iskola óvodával való összeolvasztását.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most