Van-e?

2012. március 26., hétfő, Sport
A csíkszeredai jégkorongról mutatott nagyszerű filmet a magyar televízió. Nem vagyok csíki, mégis magával ragadott az a film, nem azért, mert nagyon sok ismerős arcot láttam, s ezek bennem is felpörgették a szebbnél szebb emlékek filmkockáit, hanem a jégkorong és a csíki emberek között kialakult, megszilárdult kapcsolat kerített fogságába.
Már a film vége felé felmerült bennem, sepsiszentgyörgyiben, hogy egyáltalán van-e városunknak vagy Kovászna megyének olyan sportja, mely időben, térben és értékben úgy összefonódik a város történetével, a város lakosságával, mint a jégkorong Csíkszeredával, Hargita megyével? Van-e olyan sportunk, amely minden tősgyökeres, szülőföldjéhez, népéhez ragaszkodó szentgyörgyinek, háromszékinek büszkesége? Van-e olyan sportágunk, mely történelme adott pillanatában az ország válogatott keretének kilencven százalékát adta, úgy, mint a már említett csíkszeredai, Hargita megyei jégkorong?
Segítsenek megtalálni azt... S ha netán nincs, akkor keressük meg együtt a "miért nincs"-re vonatkozó magyarázatot.
Előre is köszönjük segítségüket.
Cikk megjelenési időpontja: 2012-03-26 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2012-03-26: Sport - :

Döntetlen a zárónapon (Kézilabda)

A hét végi, nélkülünk megrendezett kézilabdatorna záró mérkőzésén: Ifjúsági válogatott–Zilah 27–27. Tanulságos torna volt. Jegyzeteltek is szorgalmasan kézilabda szakos tanáraink. Szorgalmukért csak dicsérni tudjuk őket. (-s)
2012-03-26: Sport - :

Ismét remekelt a Trio Bodok (Bowling)

A listavezető Trio Bodok magabiztos győzelmet aratott a háromszéki bowlingbajnokság 16. játékhetében, miután 938 fa különbséggel diadalmaskodott a NőKezek helyett beugró Partisa ellen.