Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 00:57
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Művészi falumonográfia

2012. július 30., hétfő, Közélet
Tőkés László és Kisgyörgy Tamás. Balla Barna felvétele
Tőkés László és Kisgyörgy Tamás. Balla Barna felvétele
Rendhagyó falumonográfiával ajándékozták meg Málnást szerzői. Ilyen, fotóalbumba oltott faluismertetéssel biztosan kevés közösség dicsekedhet tájainkon. A munkát az előszót jegyző Tőkés László jelenlétében mutatták be pénteken a református parókián.
A művészi fényképeket Kovács Endre alsóőrsi fotóművész készítette, egy kicsit a testvértelepülés érzelmeit is artisztikus formába öntve – mondotta Balla Barna református lelkész, a valamikor itt szolgáló Tőkés nagytata mai utóda. A Kovács Attila iskolaigazgató és Kisgyörgy Tamás társszerkesztésében megjelent, kiemelkedően szép kiállítású kötet a Charta nyomda színvonalas munkáját is dicséri. Lakatos Mihály, a szentgyörgyi magyar kulturális központ vezetőjének méltató szavai után Cserey Zoltán történész az általa írt fejezetből emelt ki érdekességeket, így többek közt azt: Málnás a középkorban ama sajátosságával hívta fel magára a figyelmet, hogy benne a nem katonarendű elem volt túlsúlyban évszázadokig, s később az iparosítás úttörőjeként az első üvegycsűrnek adott otthont.(b. kovács)
Hozzászólások
2012-07-30: Közélet - Iochom István:

A gyerekkori elhízás ellen (Táplálkozási és életmódtábor)

A számos népbetegség közül a gyerekek körében leginkább a táplálkozási betegségek, azok közül is az elhízás jelent nagy gondot. Éppen ezért Kovászna Megye Tanácsának kezdeményezésére, az Evita Alternatív Tanulmányi Egyesület közreműködésével múlt héten a Katrosában ilyen gyerekek számára szerveztek tábort. Az ötnapos táborban félszáz, 8 és 12 év közötti fiatal vett részt.
 
2012-07-30: Közélet - :

Tüzes szombat Alsó-Háromszéken

Kigyulladt egy ház tetőszerkezete szombaton Elő­patakon, a tűzoltókat 22 óra után riasztották, s a helyszínre irányított három csapatnak körülbelül kétórás beavatkozás után sikerült eloltania a lángokat.