Tisztújítás az MPP-nélBálint József maradt az elnök

2012. augusztus 6., hétfő, Közélet

Sepsiszentgyörgyön továbbra is Bálint József lesz az MPP elnöke, eddig a háromszéki szervezetek körülbelül felénél tartottak tisztújító közgyűlést – derült ki a párt megyei vezetőinek tájékoztatójából.
 

A megyeközponti szervezetnél múlt csütörtökön tartottak tisztújítást, a leköszönő elnökség egyetlen tagja sem jelezte, hogy újra indulna, és más sem nyújtott be pályázatot, így a teremből érkezett jelölések alapján tartottak választásokat. Az elnöki tisztségre Bálint Józsefet és Gazda Zoltánt nevesítették, előbbi 29, Gazda 19 voksot kapott. Teljesen megújult a városi elnökség, az alelnök Fekete Attila lett, az elnökségnek tagja még Pildner József, Nagy Gábor Levente, Szabó Sándor, Varga Csilla és Miklós András. Sepsi­szentgyörgyöt összesen négy hely illeti meg a kongresszuson, az elnökön kívül még három küldöttet delegálhatnak, s most ezek személyéről is döntöttek. Bálint Józsefet Fekete Attila, Gazda Zoltán és Szász Beáta kíséri el a szeptember végi székelyudvarhelyi Országos Tanács ülésére, póttagnak Pildner Józsefet választották. A megyeszékhelyi szervezetnek jelenleg 250 tagja van, 29-en léptek ki az elmúlt évek során. Néhányan a második gyergyói kongresszus után hagyták el a pártot, voltak, akiket az RMDSZ csábított el, s akadtak olyanok is, akik az EMNP-hez igazoltak át – mondta el Bálint József. Megkezdődött a szervezet újjáépítése, felélénkítése, ismét tartanak majd fogadóórákat is, minden kedden 19 órától a székházba várják az érdeklődőket.
Bálint József azt is elmondta, hogy a helyi tanácsban feladatának tekinti a közvélemény tudomására hozni mindazt, amit a másik két tábor elhallgatna. Már szóvá tette, hogy a városi strand a második határidőre sem készült el, s az ellen is kifogást emelt, hogy a kisstadiont sürgősen szétverték, s azóta sem történt semmi, maradt a „sivatagi látvány”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2012-08-06: Közélet - Bokor Gábor:

Ünnep a világ tetején

A világ tetején is a helyzet magaslatán állnak a kommandóiak – az idei, tizenegyedik alkalommal megrendezett Kommandói Napok szervezői újból jelesre vizsgáztak. A szombat-vasárnapi faluünnepen mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást, időtöltést, a sörsátrak, lacikonyhák alatt válogatni lehetett a finom falatokból, italokból. Ami hiányzott: az oly sok alkalommal óriásüstben elkészített hagyományos gombatokány, de ezért nem a falubeliek hibáztathatók: a szárazság miatt egyelőre még híre sincs a környéken a gombának.
2012-08-06: Közélet - Kuti János:

Nem kell ide népszavazás! (A múlt hét)

Ha egy felfüggesztettet nem vágnak le idejében, akkor annak annyi. Elnökünk szívrepesve várta felfüggesztésének megszüntetését, de ez nem történt meg, sőt, helyzetét az alkotmánybíróság továbbra is függőben hagyta. A kakukkfióka Crin Antonescunak nagyon tetszhetett a cotroceni-i fészekben, viszont egyáltalán nem volt megelégedve azzal, hogy csak 19 napig elnökösködött ideiglenesen.