Idősek világnapja

2012. október 2., kedd, Közélet

Minden idősnek azt tanácsolom, menni, menni, és nem lustálkodni, mert aki azt teszi, odaragad az ágyhoz, a konyhához – mondja a nyolcvanéves Bîrsan Piroska, aki maga horgolta fehér kalapkájával, derűs tekintetével kitűnt a tegnapi tömegből a csontsűrűségmérő sátornál. Az idősek világnapja alkalmából tartott sepsiszentgyörgyi rendezvény több száz nyugdíjast vonzott az Erzsébet parkba.
 

A Kovászna Megyei Tanács Europe Direct Infor­mációs Központja által szervezett, a szociális gondozói és gyermekjogvédelmi igazgatóság, a Caritas Segélyszer­vezet, a megyei Vöröskereszt és a Diakónia Keresztyén Alapítvány részvételével, a Százlábú Gyermek Néptánc­e­gyüttes, a Melodika Ének­e­gyüttes és a Visky Árpád Amatőr Színjátszó Társulat közreműködésével megtar­tott idősek napja különös színfoltja volt tegnap Sepsi­szentgyörgy életének. A megszokottnál is több nagyszülő jött-ment unokáival a központban, hisz azt hirdették, szabadtéri játékokkal várják a kicsiket és a nagyokat. Úgy is történt, míg a nagytaták a krumpli-hagyma malomnál próbálták szerencséjüket, a nagymamák vércukor-, koleszterinszintet mérettek, kézimunkáikat kínálták.
A kovásznai Buborékok kézimunkakör standjánál Sütő Xénia mondta el: rabja a nemezelésnek, ha éjszaka eszébe jut egy minta, képes felkelni, és nekifogni a munkának. Köri társa, Olaru Mária korábban írásost varrt, horgolt és kötött, most már inkább gyöngyfűzéssel foglalkozik, és úgy véli, elbocsátott  kényszernyugdíjasként ez a legjobb, amivel hasznossá tudja tenni magát, s amúgy „jó dolog közösségbe tartozni”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2012-10-02: Közélet - Bokor Gábor:

Viharos tanácsülés Nagyborosnyón

Csupán négy kérdést kellett megvitatnia szeptemberi rendes ülésén a nagyborosnyói tanácsnak, ennek ellenére az összejövetel több mint két órát tartott. A határozattervezetekhez fűződő viták mellett a képviselők legnagyobb gondja volt megtudni: mikor kapják végre kézhez elmaradt üléspénzüket.
 
2012-10-02: Közélet - Iochom István:

Bereckben is köszöntötték a szépkorúakat

Az idősek világnapja alkalmából a Gyulafehérvári Caritas által szervezett program Bereckben ünnepi szent­misével kezdődött.