Elhalasztották a választást Miklósváron

2012. október 6., szombat, Közélet

Csütörtök délutánra hirdették meg a miklósvári falufelelős-választást, ám egyelőre meghatározatlan időre elhalasztották azt. Kiderült: időközben megváltozott a jogrend, úgyhogy már nem a négy esztendővel korábbihoz hasonló feltételekkel kell a voksolást megszervezni.


Újdonságot jelent, hogy az eseményen kötelező részt vennie a polgármesternek vagy az alpolgármesternek, a tanácsnak – határozattal megerősítve – legalább két képviselőt kell soraiból kineveznie, ráadásul családonként nemcsak egy-egy küldött vehet részt, hanem mindenki, aki szavazati joggal bír. Mivel a következő tanácsülésre csak a hónap közepe után kerül sor, illetve a határozat hatálybalépése még néhány napig eltart, várhatóan a hónap végén jelölik ki, ki képviseli a falu lakóinak érdekeit a tanácsban. Bár a voksolást elhalasztották, új jelentkezőket már nem vesznek nyilvántartásba, azaz Csíki Matild Mónika és Pál Ferenc közül választhatják ki a falufelelőst.                     (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2012-10-06: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Tanfelszerelés hibákkal

A tanfelszereléseket és iskolai egyen­­ruhákat forgalmazó üzletek többségében – bő kétharmadában – találtak szabálysértéseket a fogyasztóvédelmi hivatal ellenőrei, több ezer lej értékű füzet és rajztömb eladását ideiglenesen le is állították.
2012-10-06: Közélet - :

Címerek földje, Erdővidék

Két helyszínen, Jászvásárban szerdán és csütörtökön, tegnap pedig a Gyilkos-tónál zajlott a Monumentul című országos műemlékvédelmi konferencia XIV. kiadása, melyen mindössze három erdélyi magyar érdekeltségű előadás hangzott el.