A magyar sportért

2012. október 29., hétfő, Sport
Jövőre várhatóan 10–15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a tizennégy sportági szakszövetség, melynek vezetőit fogadta Orbán Viktor miniszterelnök.
Az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.
Simicskó István, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára kifejtette: a kormány felismerte, hogy a sport nemzeti ügy, ezt mutatja a mindennapos testnevelés bevezetése is az általános iskolákban, és minden támogatást megad az értelmes sportágfejlesztési programokhoz. „Ennek a rendszernek a hatékonyságát is vizsgáljuk majd, amikor tavasszal folytatjuk az egyeztetést” – tette hozzá az államtitkár.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, a jelenlegi financiális rendszer nem tartható tovább, nem TAO-pénzekből finanszírozzák a többi sportágat, hanem közvetlen állami támogatásra van szükség. A MOB vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomásul veszik a kajak-kenu szövetség döntését a Magyar­országról távozni kívánó versenyzők ügyében.
Jelenleg a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong révén öt látványcsapatsportág részesül TAO-pénzekben.                                             (MTI)
Cikk megjelenési időpontja: 2012-10-29 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2012-10-29: Sport - :

Dementor Kupa és magyar vendégszereplés (Motokrossz)

Szombaton a Giurgiu megyei Prundun szervezték meg a motokrossz Dementor Kupa (DK) utolsó futamát, amelyről remek eredménnyel tértek haza a háromszéki versenyzők. Az ozsdolai ORT Racing színeiben rajthoz álló Szfarli Hunor a 65 cm3-es géposztályban a 4. helyen zárta a szombati megmérettetést, és ezzel megnyerte a sorozatot, míg Ördög Zoltán az 50 cm3-esek között hatodik lett, és összetettben a 4. helyen végzett.
2012-10-29: Sport - Tibodi Ferenc:

Előrehaladni csak munkával lehet (Sakk)

Október 5–12. között Slănic Moldován rendezték meg az egy tornából álló országos B-osztályos sakkbajnokságot, amelyet a megyeszékhelyi Szent György Lovag Sakk Klub csapata – Sükösd János, László Zoltán, Mihai Diţu, Vass Gábor, Vrencian Lehel (ifjúsági) – a hetedik helyen fejezett be. A szentgyörgyi együttes 6 pontot szerzett (győzelem 2, döntetlen 1, vereség 0 pont), miután legyőzte a Csíkszeredai Jövőt és a Buzăui Akaratot, valamint remizett a Flacăra Moreni-nel és a Cugiri Sakk Klubbal. A küzdelemsorozatot követően megkerestük a megyeszékhelyi sakk-klub vezetőjét, László Zoltánt, akit az egyesület eredményeiről és mindennapjairól faggattunk.