Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 16:56
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

A magyar sportért

2012. október 29., hétfő, Periszkóp
Jövőre várhatóan 10–15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a tizennégy sportági szakszövetség, melynek vezetőit fogadta Orbán Viktor miniszterelnök.
Az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.
Simicskó István, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára kifejtette: a kormány felismerte, hogy a sport nemzeti ügy, ezt mutatja a mindennapos testnevelés bevezetése is az általános iskolákban, és minden támogatást megad az értelmes sportágfejlesztési programokhoz. „Ennek a rendszernek a hatékonyságát is vizsgáljuk majd, amikor tavasszal folytatjuk az egyeztetést” – tette hozzá az államtitkár.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, a jelenlegi financiális rendszer nem tartható tovább, nem TAO-pénzekből finanszírozzák a többi sportágat, hanem közvetlen állami támogatásra van szükség. A MOB vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomásul veszik a kajak-kenu szövetség döntését a Magyar­országról távozni kívánó versenyzők ügyében.
Jelenleg a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong révén öt látványcsapatsportág részesül TAO-pénzekben.                                             (MTI)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most