Színes muzsika Dani Kingáért

2012. november 29., csütörtök, Kultúra
Jótékonysági hangversenyt ad december 4-én, a fogyatékkal élők világnapján a sepsiszentgyörgyi Manócska Játszóház a megyei könyvtárban.
A színes kottából muzsikáló Down-kóros és autista gyermekek és testvéreik együttese tavaly mutatkozott be a nyilvánosság előtt, idén már felléptek Kolozsváron és Csíkszeredában is, most pedig a daganatos betegséggel küzdő Dani Kinga sporttanárnő kezelését kívánják támogatni az est bevételeiből. A 18 órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes, adományokat gyűjtenek.
A Manócska Játszóház két csoportjának, húsz kis- és kilenc nagyobb gyermeknek a szakszerű és játékos foglalkoztatása négy éve kezdődött, a zenélés mellett mozgásterápiával is segítik fejlődésüket, és tovább szeretnék bővíteni a tevékenységet, eh­hez azonban önkéntesekre volna szükség. A keddi zeneórákat irá­nyító Valádi Enikő nyugdíjas tanárnő elsősorban fiatal utánpótlásban reménykedik, de a fenntartó egyesület minden délután nyitott házat szeretne kialakítani az evangélikus parókia Kós Ká­roly utcai épületében. Eszköztárukat az elmúlt években fo­lya­matosan bővítették, jelenleg is több pályázatuk vár elbírálásra, és bárki támogatását szívesen fogadják. Aki pedig valami különlegesre vágyik advent kezdetén, feltöltődhet egy hétköznap délutánon színes hangokkal és mindazzal, ami mögöttük van.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2012-11-29 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 913
szavazógép
2012-11-29: Kultúra - Demeter Virág Katalin:

Ismét megmozdul a fiatalság (A HKA ifjúsági programja)

Idén Sepsiszentgyörgy mellett Erdővidékre is kiterjeszti ifjúsági programjának második fordulóját a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), s a következő hónapokban számos rendezvényen fiatalokat érintő programok megvalósításához összehangoltan gyűjt majd adományokat két csapat. Elképzeléseikről, az ifjúsági alap felhasználásáról tegnap közös sajtótájékoztatón számolt be a megyeszékhelyi csoportot irányító Opra Szende és Miklós Melinda, a baróti ifjak vezetője.
 
2012-11-29: Család - Józsa Zsuzsanna:

Gyógyulás a káros szenvedélyből

Majdnem minden családban – a közeli vagy távolabbi rokonságban – van egy úgymond „fekete bárány”, akit a család elítél, amiért káros szenvedélybe menekült, mely rontja az egészségét, néha kibírhatatlanná teszi, személyiségét eltorzítja. Miközben lehet, csak annyi történt, hogy gyermekkorában vagy életének valamelyik szakaszában nem kapott elég szeretetet, figyelmességet, törődést és türelmet. Mint ahogy hosszabb folyamat az, ameddig az egyszeri próbálkozásból megszokás lesz, így az ebből való kigyógyulás is hosszabb időt igényel.