Sepsiszentgyörgy, 2018. január 19., péntek 15:32
Köszöntjük Sára, Máriusz nevű olvasóinkat!

Hírsaláta

2012. december 6., csütörtök, Hírsaláta
MINDIG A HATALOM MELLETT ÁLLUNK. Kelemen Hunor az Adevărulnak adott interjújában azt fejtegette, hogy az RMDSZ is, mint minden magára valamit adó párt, hatalomra tör, és készen állnának a szoclibekkel való szövetségre, ám mert Băsescu miatt egyelőre bizonytalan, hogy ki alakít kormányt december 9-e után, az RMDSZ-esek azt sem zárják ki, hogy a demokrata-liberálisokkal lépjenek egyezségre. Hogy ázsiójukat növelje, emlékeztette román partnereit: hosszas fennállásuk alatt már minden demokratikus párttal közösködtek. Kicsit elsírta, hogy milyen nehéz most a helyzetük a magyar versenytárs megjelenése miatt, de azt is elmondta, bíznak a teljes győzelemben.
NEM ALKOTMÁNYSÉRTŐ, DE CENZÚRA. Az Országos Audiovizuális Tanács elhárította az illetékességet, és nem foglalt állást az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) panasza ügyében. A párt sérelmezte, hogy a köztelevízió elutasította választási hirdetésének sugárzását. A médiahatóság keddi ülésén Ion Stavre, a Román Televízió választási műsorainak producere azzal érvelt, hogy az EMNP autonóm régiókat és föderális államberendezkedést szorgalmazó hirdetése alkotmánysértő, és ilyen tartalom sugárzásáért a köztévé nem vállalhatja a felelősséget. Turos Lóránd, a testület magyar tagja az MTI-nek elmondta: kisebbségben maradt az ülésen azzal az álláspontjával, hogy a köztelevízió eljárása cenzúrának minősül. Olyan többségi álláspont alakult ki, hogy a testület semmilyen szerkesztéspolitikát nem írhat elő. Korábban egy – a közérdekű nyilvánosság szabadsága felett őrködő – román civil szervezet közleményben ítélte el a román köztelevíziót a választási klip letiltása miatt, és rámutatott, hogy az nem az alkotmányos rend megsértésére uszít, hanem alkotmánymódosítást sürget törvényes eszközökkel. (Manna)
NEM LESZ ALKOTMÁNYMÓ­DO­SÍTÓ TÖBBSÉGE A SZOCLI­BEKNEK. A CURS közvélemény-kutató intézet is biztos győzelmet jósol az SZLSZ-nek, csak mérései szerint a pártszövetség nem szerzi meg a kétharmados, alkotmánymódosításra alkalmas többséget. A demokraták, vagyis az Igaz Románia Szövetség csupán 17 százalékon áll. A harmadik helyet Dan Diaconescu Néppártja foglalja el 15 százalékkal, a parlamenti küszöböt pedig e három alakulaton kívül csak az RMDSZ képes átlépni a maga 5 százalékával. (Realitatea)
KI A MAGYAROKKAL! A választási közönyt látva ismeretlen tettesek internetes honlapokon nacionalista mozgósító videoklipeket tettek közzé, melyeken voksolásra biztatják a többségi nemzetet, amolyan 1990-es éveket idéző magyarellenes hangulatban. (Transindex)
Hozzászólások
2012. december 6.
csütörtök 07:08
leopold
2046 hozzászólás
mert ez a Hunyorka csodabogar...majd egy tanyerbol fogja enni a levest Becali-val es tarsaival, majd a csobannak, hogy magyarazod meg az autonomia szot?vagy szolni se mersz?
itt az ido, hogy ne "hunyorgassatok" megint 4 evet!

2012. december 6.
csütörtök 12:11
gugli
588 hozzászólás
Eddig is együtt kanalazták a faszulykás konzervet, leopold!2012. december 6.
csütörtök 12:54
dinibacsi
11079 hozzászólás
helyesbitenk-nem közösködtek,hanem közösültek,orálisan és análison!!Mindig ugyanazon az oldlon!!tehát-nem öket orális,hanem ök mást,és nem ök anális,hanem öket más!!De van aki szeret térden és négykézláb érvényesülni!

2012. december 6.
csütörtök 13:16
janoska44
1631 hozzászólás
A nacionalista szlogenekhez csak annyit fuznek hozza,ki azokkal akik ide bevandoroltak.

2012. december 6.
csütörtök 13:31
nonsens1
1146 hozzászólás
Igen.Ez így igaz.Mindig a hatalom mellett álltak és állnak,HA JÓ ,HA NEM JÓ. A lényeg az,hogy hasznot tudjanak húzni belőle.Ők ,és nem az erdélyi magyarság.Ez mindig bejött nekük.Ehhez nagyon értenek.

2012. december 6.
csütörtök 15:08
patrickpilgrim
216 hozzászólás
Leopold!Csodamagyar vagy!Melldöngetéseddel,és nagypofáddal együtt!Legalább annyira tisztelnédd anyanyelved,hogy megtanuld leírni!Köszönöm!

2012. december 6.
csütörtök 15:18
patrickpilgrim
216 hozzászólás
És akik állva csinálják Danibácsi?És nem nyilvánítanak senkiről semmi rosszat!És nem dumálnak,hanem csinálják?

2012. december 6.
csütörtök 15:33
dinibacsi
11079 hozzászólás
Mit csinának,patrick?Te rászoltál leopoldra,helyesirás ügyben,akkor én is megkérlek,fogalmazz érthetöen,mert ez valami tükörforditásnak tünik!

2012. december 6.
csütörtök 15:37
dinibacsi
11079 hozzászólás
Mit csinának,patrick?Te rászoltál leopoldra,helyesirás ügyben,akkor én is megkérlek,fogalmazz érthetöen,mert ez valami tükörforditásnak tünik!

2012. december 6.
csütörtök 17:49
patrickpilgrim
216 hozzászólás
Az érvényesülést Dinibácsi!

2012. december 6.
csütörtök 18:43
szekelyse50
5712 hozzászólás
Ennek a hunornak teljesen elment a józan esze ,még elő is adja ,hogy kivel csókolodzik.

2012. december 6.
csütörtök 18:59
Kenesei
1264 hozzászólás
Repedtfejű zarándok, talán a "tisztelnédd" szót is Leopold írta?

2012. december 6.
csütörtök 19:55
mandala
168 hozzászólás
"Mindig a győztes mellett álltunk,
És vérünket adtuk a hatalomért.
Mindig egy nagylelkű főnökre vágytunk,
Ki hálás lesz majd a győzelemért."
-István a király-rockopera
Ismerős,RMDSZ?

2012. december 7.
péntek 07:11
szekeres
2393 hozzászólás
Na most megint bizonyotott a rmdsz. lám a nagyfönökük nyolatkozott,s még van pofája kiállni,utálatos ringyó banda ,NE SZVAZZATOK AZ RMDSZ-RE!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012-12-06: Közélet - Farcádi Botond:

Sánta Imrét támogatja az MPP (Kampányban)

A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezete Sánta Imrét, az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi képviselőjelöltjét támogatja a december 9-i parlamenti választásokon, és arra kéri tagságát, szimpatizánsait, hogy a néppárti politikusra voksoljanak – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Bálint József.
 
2012-12-06: Család - Józsa Zsuzsanna:

Gyógyulás a káros szenvedélyből (2.)

Kozma Ferenc kétgyermekes családapa, a szenvedélybetegeket és családtagjaikat segítő Bonus Pastor Alapítvány sepsiszentgyörgyi támogató csoportjának vezetője múlt héten életének sorsdöntő fordulatairól mesélt. Arról az időszakról, amikor az alkohol rabja lett, s amikor az alapítvány jóvoltából ettől megszabadult. De az igazi küzdelem csak ezután kezdődött: vissza kellett szereznie elvesztett családját, vissza kellett nyernie az eljátszott bizalmat.