2.Gyógyulás a káros szenvedélyből

2012. december 6., csütörtök, Család
Kozma Ferenc kétgyermekes családapa, a szenvedélybetegeket és családtagjaikat segítő Bonus Pastor Alapítvány sepsiszentgyörgyi támogató csoportjának vezetője múlt héten életének sorsdöntő fordulatairól mesélt. Arról az időszakról, amikor az alkohol rabja lett, s amikor az alapítvány jóvoltából ettől megszabadult. De az igazi küzdelem csak ezután kezdődött: vissza kellett szereznie elvesztett családját, vissza kellett nyernie az eljátszott bizalmat.
 
„És akkor jött a folytatás, a tenni akarás. Elhatároztam, hogy először is megpróbálom letenni új életem új alapjait. Sok minden szükséges hozzá, de a legfontosabb a józanság megőrzése. A kiharcolt szabadság megbecsülése. Minden áron. Tudtam és ma is tudom, józanság nélkül semmi sem sikerülhet többé. Szabadu­lásom óta, három év múlva is, emellett szavazok. Aki ezt nem érti, nem tudja, hogy milyen az igazi szenvedés, az igazi fájdalmat átélni nap mint nap, milyen valaminek a rabságában élni. Ha szabad lehetsz, jöhet a többi...
A legelső és legfontosabb feladatomnak tekintettem a családommal való kapcsolatom rendezését. Nagy veszteségeket könyveltem el ezen a téren. Gye­rekeimtől viszonylag elég hamar bizalmat kaptam. Két nagyszerű gyerek várt engem haza szorongó, de nagy-nagy szívvel: vissza az életbe, vissza az ő életükbe. Nagyon boldog voltam. Ez óriási erőt adott a további küzdelmekhez. És célokat, terveket a felelősségtudat mellé. Nagyon büszke vagyok rájuk. Ők éltették a reményt, ők hintették el kibékülésünk magvait. Amit soha nem is reméltem volna, amire még gondolni sem mertem volna, az egy napon bekövetkezett. Keresz­tény mondás: Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Egy év után csonka családom kiegészült gyerekeim édesanyjával. Ré­gi-új családom újra együtt! Éle­tem legszebb napját ünnepeltem a szí­vemben, akkor még titokban. Eh­hez hasonlót tizennyolc évvel aze­lőtt éltem át, megismerkedésünk nap­ján. Azt hiszem, ennél többet nem kívánhattam új életemtől. Ez újabb erőt adott a további folytatáshoz.
Munkahelyemen váratlan kihívások elé néztem: új esélyt és reménykeltő bizalmat kaptam feletteseimtől is. A munkahelyi közösségtől pedig bátorítást. Úgy érzem, ez fontos volt nekem, és szükségem is volt nagyon rá. Csak hálásan gondolok vissza az akkori időszakra és mindenkire, aki mellettem állt! Isten fizessen meg mindenkinek a felemelő viszonyulásért. Tisztes és becsületes helytállással szeretném meghálálni, viszonozni továbbra is a kapott segítséget.”
Cikk megjelenési időpontja: 2012-12-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2012-12-06: Belföld - :

Hírsaláta

MINDIG A HATALOM MELLETT ÁLLUNK. Kelemen Hunor az Adevărulnak adott interjújában azt fejtegette, hogy az RMDSZ is, mint minden magára valamit adó párt, hatalomra tör, és készen állnának a szoclibekkel való szövetségre, ám mert Băsescu miatt egyelőre bizonytalan, hogy ki alakít kormányt december 9-e után, az RMDSZ-esek azt sem zárják ki, hogy a demokrata-liberálisokkal lépjenek egyezségre. Hogy ázsiójukat növelje, emlékeztette román partnereit: hosszas fennállásuk alatt már minden demokratikus párttal közösködtek. Kicsit elsírta, hogy milyen nehéz most a helyzetük a magyar versenytárs megjelenése miatt, de azt is elmondta, bíznak a teljes győzelemben.
2012-12-06: Család - Kelemen László:

Madáretetés

Sokunknak okoz örömet a madáretetőn megjelenő madarak látványa, mozgásuk megfigyelése, nem csoda, hogy széles körben elterjedt és legnépszerűbb védelmi feladattá vált a téli madáretetés.