Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 19., szombat 10:26
Köszöntjük Huba nevű olvasóinkat!

Regényes est Szávai Gézával

2013. február 5., kedd, Közélet
Szávai Géza most megjelent, Csodálatos országokba hoztalak című regényét a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatják be ma délután 6 órakor. A szerzőt az esemény apropóján kérdeztük.
– Van jelentősége annak, hogy előbb itt, nem Budapesten áll közönség elé új könyvével?
– A semlegességéről híres Svájc a regénybeli történet egyik fontos helyszíne. Az a csodálatos Svájc, amelyet gyerekkorom óta legtöbbször hallottam hasonlítani a szintén csodálatos Transz­szil­vániához, a szülőföldemhez. Ezzel szinte min­dent elárultam, erdélyi meghatározottságú ember­ként „nézek át Svájcon” is: szét a nagyvilágba. Ez a regény annyira hazabeszél, hogy jót tesz a lelkületemnek, ha először itt olvasok fel belőle.
– Regényes estként harangozták be a plakátok a találkozót…
– Feltétlenül regényes, hiszen regény a téma. De az is fontos, hogy Regényes esték címmel folytatjuk más helyszíneken, városokban a találkozók sorát. És a regény hangulatához illő zenészek jelenléte, improvizációi tágítják a műfaji határokat. Sokat emlegetik manapság a „világzene” fogalmát. Nos, az én regénykísérleteim is afféle „világregények”. A csodálatos nők és férfiak történetei a csodálatos Svájc és a csodálatos Transzilvánia között – és körül – ingáznak. Ezt a „csodálatos” szót persze némi öniróniával, jókora keserűséggel, de mégis szenvedélyes komolysággal használom…
– Ezek szerint a többi regénye is szóba kerül?
– Az új regény, a Csodálatos országokba hoztalak a téma, de semmi elől nem térünk ki, ami érdekli a közönséget. És persze, ott lesz, kézbe vehetően elérhető lesz minden eddig megjelent regényem is. (f. e.)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most