Sepsiszentgyörgy, 2015. február 1., vasárnap 21:36
Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2015. január 31., szombat:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
2013. február 5., kedd: Közélet

Regényes est Szávai Gézával

Szávai Géza most megjelent, Csodálatos országokba hoztalak című regényét a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatják be ma délután 6 órakor. A szerzőt az esemény apropóján kérdeztük.
– Van jelentősége annak, hogy előbb itt, nem Budapesten áll közönség elé új könyvével?
– A semlegességéről híres Svájc a regénybeli történet egyik fontos helyszíne. Az a csodálatos Svájc, amelyet gyerekkorom óta legtöbbször hallottam hasonlítani a szintén csodálatos Transz­szil­vániához, a szülőföldemhez. Ezzel szinte min­dent elárultam, erdélyi meghatározottságú ember­ként „nézek át Svájcon” is: szét a nagyvilágba. Ez a regény annyira hazabeszél, hogy jót tesz a lelkületemnek, ha először itt olvasok fel belőle.
– Regényes estként harangozták be a plakátok a találkozót…
– Feltétlenül regényes, hiszen regény a téma. De az is fontos, hogy Regényes esték címmel folytatjuk más helyszíneken, városokban a találkozók sorát. És a regény hangulatához illő zenészek jelenléte, improvizációi tágítják a műfaji határokat. Sokat emlegetik manapság a „világzene” fogalmát. Nos, az én regénykísérleteim is afféle „világregények”. A csodálatos nők és férfiak történetei a csodálatos Svájc és a csodálatos Transzilvánia között – és körül – ingáznak. Ezt a „csodálatos” szót persze némi öniróniával, jókora keserűséggel, de mégis szenvedélyes komolysággal használom…
– Ezek szerint a többi regénye is szóba kerül?
– Az új regény, a Csodálatos országokba hoztalak a téma, de semmi elől nem térünk ki, ami érdekli a közönséget. És persze, ott lesz, kézbe vehetően elérhető lesz minden eddig megjelent regényem is. (f. e.)
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:


Miért regisztráljon? Regisztrált felhasználóként:
  • Hozzászólását csatolhatja írásainkhoz
  • Feliratkozhat a hírlevélre
  • Saját profil-oldala lesz a Háromszék weboldalán


A regisztráció ingyenes !!!

Regisztráljon most
- Demeter J. Ildikó:
Falánkcsütörtök Sepsiszentgyörgyön
Negyedik alkalommal szerveznek falánkcsütörtököt Sepsiszentgyör­gyön a vendéglők – a Bálint-napra való tekintettel egy héttel korábban, mint ahogy a húsvéti böjt kezdődik, de az eddiginél több helyszínen.  

- Demeter J. Ildikó:
Ezrek síznek Sugásfürdőn
Az új belépőrendszer beindítása, azaz január 2-a óta 3307-en vásároltak síbérletet Sugásfürdőn, ezzel 160 077 pont kelt el 26 nap alatt – közölte Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.
 

Archívum
<<2015 január>>
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
11
18
25
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9157 RON
100 HUF = 1.4246 RON
1 EUR = 4.4424 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2015 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS