Sepsiszentgyörgy, 2015. február 1., vasárnap 07:33
Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2015. január 31., szombat:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
2013. február 6., szerda: Közélet

Svájcból a világ

Albert Levente felvétele
Albert Levente felvétele
Két évszázad történéseit kétszáz oldalban megírva értelmetlen lenne összefoglalni, Bogdán László beszélgetőtársként, Szávai Géza szerzőként megtette ezt a tegnap esti könyvbemutatón.
Annyit csupán: az író az általa „a világ közös nevezőjének” tartott Svájcból láttatja hőseivel a világot, szándéka szerint azonban nem Svájcról szól regénye, hanem az ország két ismérve: semlegessége és aranya eszméinek felhasználásával véleményeit fogalmazza meg a világ dolgairól. Mert hősei „életének értelme a semlegesség, amit militarista eszközökkel védenek”, míg „az arany mindent átformálhat, és erről írni koc­kázatos”. Mondott olyat is: „a világ fiatal fiúi és lányai számára a legfontosabb dolgok vannak benne, amelyekkel találkozik életében”, meg hogy a könyvben „életek és sorsok peregnek mengyelejevi meghatározás szerint”. Ezek után vagy fel­kelti az olvasó érdeklődését a Csodálatos országokba hoztalak című regény, vagy sem, de az biztos: a bemutató újszerűsége – a zenei társítás – esetenként megszívlelendő, Gáspár Ál­mos gitárjátéka, ha néha hosszúnak is tűnt, legalább jó volt. (vop)
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:


Miért regisztráljon? Regisztrált felhasználóként:
  • Hozzászólását csatolhatja írásainkhoz
  • Feliratkozhat a hírlevélre
  • Saját profil-oldala lesz a Háromszék weboldalán


A regisztráció ingyenes !!!

Regisztráljon most
- :
Keresik a zászlórongálót
A román zászlót meggyalázó kilétének felderítésére indított nyomozás folyamatban – tájékoztatott Silviu Stoenescu, a megyei rendőrség közrendészetért felelős parancsnokhelyettese.

- :
Kiseperte a rablót
Dulakodásig fajuló incidens történt kedd este fél nyolc után Nagybacon egyik vegyesüzletében. A rendőrség szerint nem történt nagy dolog, mindössze egy liter bort próbált ellopni a kereskedésből a fiatalkorú elkövető, de a 75 esztendős Mihály Piroska eladó ellenállt, és szó szerint kiseprűzte az arcát elfedő legényt.

Archívum
<<2015 január>>
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
11
18
25
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9157 RON
100 HUF = 1.4246 RON
1 EUR = 4.4424 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2015 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS