Mi, hol, mikor?

2013. február 9., szombat, Mi, hol, mikor?
Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Molière A fösvény című előadását a nagyteremben vasárnap 19 órától játssza. Rendező: Bocsárdi László.
* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió Moz­gásszínház bemutatót tart az új stúdióban: a Kecsevecse című produkciót az M Stúdiónál hagyománnyá vált Rendezd magad program keretében Veres-Nagy Attila, a társulat alapító tagja rendezte. A mai előadásra a Tamási I.-, a vasárnapira a Tamási II.-bérletet, valamint mindkét napra a mecénásbérletet lehet érvényesíteni a városi szervezőirodában, a szabadon maradó helyek függvényében a helyszínen lehet majd jegyet vásárolni. Az előadások 19 órakor kezdődnek.
* A Kézdivásárhelyi Vá­rosi Színház Molnár Ferenc A jó tündér című előadását ma 19 órától Kovásznán játssza.

Bábszínház
A sepsiszentgyörgyi Cim­borák Bábszínház Jani­kov­szky Éva Kire ütött ez a gyerek? című kamaszmonológját kizárólag tíz éven felülieknek vasárnap 18 órától játssza a bábstúdióban. Ren­dezte: Nagy-Kopeczky Kálmán.

Zene
Sepsiszentgyörgyön a Hu­huuban ma 21.45 órától Cover’n cover-koncert lesz, fellép Kátai Judit (ének) és Orbán Ferenc (gitár).

Kiállítás
Az Erdélyi Művészek Fó­ruma szervezésében vasárnap 12 órakor a sepsiszentgyörgyi unitárius templom tanácstermében megnyílik Huszár Szilamér Mikrovilág című fotókiállítása. Közreműködik Fagyas Egmond zeneszerző, előadóművész.

Képernyő
A Brassaï Televízió mai mű­sora: Farsangtemetés Apá­cán. Látogatóban a brassói Magyar Kulturális Központ­ban. Látó Irodalmi Színpad (1): Kovács András Ferenc. Fölszállott a páva (5). A brassói televízió magyar adása a TVS csatornán (RCS-RDS hálózat) látható szombaton 13 órakor és éjfélkor. Ismétlés vasárnap 9, hétfőn 11.30 és 16, kedden 13.30 órától, és újranézhető a www.brassaimagyaradas.ro honlapon is.

Vásárok
Sepsiszentgyörgyön az új sportcsarnokban a Háromszéki Fajbaromfi- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében a hagyományos évi kiállításon a legkülönbözőbb fajtájú haszon- és díszbaromfitól, a vízi szárnyasoktól, sportgalamboktól, óriás- és törpenyulaktól, fácánoktól és gyöngytyúkoktól a papagájokig sokféle állat lesz látható. A nagyközönséget ma 9–18, vasárnap 8–14 óráig várják. A látogatók tombolajegyet is vásárolhatnak, amellyel értékes tenyészállatokat nyerhetnek a vasárnap déli húzáson.
Kézdivásárhelyen ma 9 órakor nyílik a Gábor Áron téren a termékvásár, melyen kistermelők hagyományos termékeit lehet megkóstolni, megvásárolni. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete adományként ajánlja fel házi készítményei bevételének összegét, húsvétra árva gyermekeknek vásárolnak belőle ajándékot.

Az én kis falum! Az én városom!
A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet határon túli diákoknak azzal a céllal, hogy minél több magyarlakta települést megismerhessenek az itt élők nézőpontjából. Két korcsoportban lehet pályázni: 14–18 év, valamint 18 év fölött. A pályázat a Hírnök program előz­ményének is tekinthető – amelynek lényege, hogy a szórványterületeken élők hírt adjanak településük eseményeiről –, hiszen a legkiemel­kedőbb alkotók közül kerülnek majd ki a 2013. március 8–17. között a Hunyad megyei Algyógyon megrendezett tábor résztvevői. A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem prózánál legtöbb 2 oldal, egyéb alkotásnál legtöbb 5 darab. A művek beadási határideje 2013. február 28. Postacím: Harmónium Egyesület, 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1., e-mail: harmoniumegyesulet@t-online.hu. Bővebben:  www.hatartalan.kvzoo.hu, www.harmonium.hu.

Petíció az adómódosítás ellen
A Kovászna Megyei Ke­reskedelmi és Iparkamara ál­tal a mikrovállalkozásokat, főként a kiskereskedőket érintő adóváltozások ellen kez­deményezett petíciót a vállalkozók a kamara sepsiszentgyörgyi, Olt utcai székhelyén írhatják alá hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30, pénteken 8 és 14.30 óra között, Kézdivásárhelyen a polgármesteri hivatal titkárságán 8 és 16 óra között, Baróton Nagy Attila közjegyzőnél 8 és 16 óra között.

Sétatúra
A háromszéki EKE vasárnapra sétatúrára hívja az érdeklődőket a stadion–Őrkő–Biróné pusztája–Honvédkút–Ná­daspatak–Marinka-puszta–Kölcze-puszta–Sepsiszent­györgy útvonalon. Indulás 9 órakor a stadion előtti buszmegállóból. Túravezető: Dukrét Lajos.

Ügyeletes gyógyszertárak
Sepsiszentgyörgyön ma és vasárnap 8–12 és 16–20 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942), csütörtökig naponta 20–8 óráig a Nicolae Iorga úti Sensi-blu (0267 312 049, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki!), Kézdivásárhe­lyen ma és vasárnap 9–12 és 16–20 óráig, illetve éjszaka a Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől az Ambrózia (0267 360 608), Kovásznán ma 8–13 óráig a Farmacom, 8–12 óráig a Vipera, vasárnap 9–11 óráig a Vipera, Baróton ma 9–13 óráig a Mária (0267 377 314) patika tart nyitva.
Cikk megjelenési időpontja: 2013-02-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2013-02-08: Sport - :

Ligety győzelme (Alpesi sí)

A schladmingi világbajnokság második versenynapján a férfi szuperóriás-műlesiklásra került sor. A győzelmet a női verseny sérültje, Lindsey Vonn honfitársa, Ted Ligety nyerte, bizonyítva, hogy a tengeren­túli államban otthon van az alpesi sí. Az éremosztás: férfi szuperóriás-műlesiklás: 1. és világbajnok Tef Ligety (amerikai) 1:23,96 p, 2. Gauthier de Tessiers (francia) 1:24,16 p, 3. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:24,18 p... 69. Kékesi Márton (magyar).(-ros)
2013-02-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
özv. TIBOLDY ZOLTÁN
Pro Urbe-díjas
nyugalmazott tanár
életének 84. évében 2013. február 8-án elhunyt.
Temetése február 11-én 15 órakor lesz a szemerjai ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
12411