Labdarúgás, megyei bajnokságokKét hét múlva rajtol a tavaszi idény

2013. február 25., hétfő, Sport

A Kovászna megyei labdarúgó-szövetség a hét végén megtartotta idei első technikai gyűlését, amelyen Háromszék valamennyi futballcsapata képviseltette magát.

Ez érthető is, hiszen az őszi idény utolsó fordulójától – december 3. – eltelt több mint két hónap hosszú idő volt, és mindenki „epekedve” várja a tavaszi idényt. És már nem kell sokat várni – sem labdarúgónak, sem klubvezetőnek, sem a focirajongóknak –, hiszen ha az időjárás megengedi, március 9-én folytatódik a IV. és az V. osztályos pontvadászat.
A szombat délelőtti találkozó első és talán legérdekesebb momentuma az elmúlt esztendő legjobb labdarúgóinak díjazása volt. Íme megyénk legjobbjai: * ifjúságiak, mezőnyjátékos: Farcádi Tivadar (Ko­vásznai SE); kapus: Adrian Panciu (Ko­vásznai Do­lo­res) * felnőttek, mezőnyjátékos: Vajda Előd (Papolc); kapus: Boga Csaba (Sepsi OSK).
A folytatásban a megyei labdarúgó-szövetség vezetősége részéről elhangzott az az elképzelés, miszerint a soron következő idényben kétcsoportos lenne a V. ligás bajnokság. Ezzel a szövetség a csapatok kiadásainak csökkentését szeretné elérni, ám további részletekre nem derült fény. Szó esett arról is, hogy a IV. ligában tevékenykedő trénerek számára ebben a szezonban még fakultatív lesz az edzői C-licenc, ám az ősztől minden edzőnek kötelező az UEFA C-licencének megszerzése. A háromszékiek előreláthatólag a brassói kollégákkal közösen végezhetik el a hatvanórás kurzust. Goga György beszélt az odavágók tapasztalatairól, a tavaszi rajt előtti fontos teendőkről (a lejárt szerződések és játékosigazolványok cseréjéről), majd minden csapat megkapta az őszi idény sárga és piros lapjainak kimutatását.
A gyűlésen kisorsolták a háromszéki Román Kupa negyeddöntőinek párosításait, amelyek mérkőzéseit április 10-én rendezik meg: Sepsi OSK–Kovászna SE, Bereck–Illyefalva, Gelen­ce–Ozsdola, Papolc–Bardoc. Az elődöntőre május 8-án kerül sor, a döntőnek pedig Gelence ad otthont június elején.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 757
szavazógép
2013-02-25: Sport - :

Alexandria–Sepsi-SIC 45–76 (9–19, 10–18, 5–28, 21–11) – Kosárlabda, női nemzeti liga

Alexandria, városi sportcsarnok. Mintegy 150 néző. Vezette: Csender Andrada Mónika és Vlad Ghizdăreanu. Alexandria: Sipoş 2, Bucica 13/6, Arnold 8/6, Rus 2, Arlen 5/3–Teodorescu, Alecu 3/3, Strămăturaru, Chivu 2, Ştefan 10/3. Edző: Mădălin Pipera. Sepsi-SIC: Ivanovic 10/6, Rhoads 14, Valentine 17, Bailey 11, Wampler 13–Dincă 11/9, Sin­ka, Kajdacsi. Edző: Déri Csaba.
2013-02-25: Sport - :

Lukács Kinga bronzérmes (Cselgáncs)

Déván került sor az U18-as korosztály országos bajnokságának döntőjére. A Kézdivásárhelyi Nagy Mó­zes Sportklub három versenyzővel volt érdekelt: Lu­kács Kinga, Csíki Zsolt (mindketten az ozsdolai szatellitcsoport tagjai) és Bibó Balázs.