Éneklő ifjúság

2013. április 5., péntek, Közélet

Ezzel a címmel immár hatodik alkalommal szerveznek Erdélyben gyermekkari találkozót. A Kodály Zoltán szellemében zajló vándorrendezvény Arad, Temesvár, Ko­lozsvár és Kézdivásárhely után ma délután Sepsiszent­györgyre, a Tamási Áron Színházba „költözik” a hazai diákegyüttesek színe-java részvételével.

Koncertezik a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Kakukkszó kórusa, a kolozsvári Reformá­tus Kollégium, a kolozsvári Apáczai Csere János Líceum, a kolozsvári János Zsigmond Uni­tárius Kollégium, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum II–IV. osztályosainak gyermekkara, a kolozsvári Sigismund Toduţă Zene­líceum V–VIII. osztályosainak énekkara és a szilágysomlyói Szederinda hagyományőrző együttes. (ferencz)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2013-04-05: Közélet - :

Óriástartály utazik

Szerda este indult a Bákó megyei Onyestről, ma pedig Háromszéken halad át az az óriástartály, amelyet – Sep­siszentgyörgyön keresztül – a csíkszeredai sörgyárba szállítanak rendőri kísérettel.
2013-04-06: Emlékezet - Kisgyörgy Zoltán:

Különös találkozás (Magunk keresése)

Röpítette a szél a havat március 15-én Budapesten. A rádió bemondta, hogy akinek nincs fontos dolga, ne induljon útra. Vendégfogadóm érdekesnek ígérkező kirándulást tervezett, amiről a vihar miatt szó sem lehetett. Petőfi-emlékhelyekhez akarta vezetni csoportját Ráckeve, Dömsöd, Szalkszentmárton és Dunavecse útvonalon, ígérete szerint még János Vitéz sírját is láthattuk volna.