Az egyenes tartású grófnő

2013. május 21., kedd, Közélet
Gróf  Nádasdy Borbála mesélt életéről, könyveiről vasárnap délután a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múze­umban.
Az írónő, folytatva a történelmi család évszázados hagyományait, a magyarság elkötelezettje, s bár több mint fél évszázada Franciaországban él , ott is a magyarságért cselekszik, kötelességének érzi megismertetni kultúránkat, mert úgy véli, a „franciák nem ismerik a magyar lelket”. Ötvennégy éve, tizenhét éves lányként kényszerült elhagyni Magyar­országot, tánctanárként dolgozott, gyakran mondogatta tanítványainak, „tartsátok magatokat egyenesen, mert akkor a lélek is egyenes marad”. Erdélybe, Székre 1991-ben látogatott először, azóta nagyon sok francia barátjának mutatta meg a térség népi hagyományait. Nyugdíjasként kezdett könyveket írni, önéletrajzi trilógiájában ötven év történetét meséli el, legújabb, Ízes élet című kötete pedig arról is szól, hogy egy konyha hangulata, a társadalmi környezet is hozzáad az ételekhez.                        (mózes)
Cikk megjelenési időpontja: 2013-05-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2013-05-21: Közélet - Iochom István:

Ingyen nem adják a hőközpontot (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely tanácsának legutóbbi ülésén Ilyés Botond néppárti önkormányzati képviselő terjesztette elő azt a határozattervezetet, mely szerint a Johann és Péter Ferenc Taierling által bejegyzett Praetoria Egyesület hat évre ingyenes használatra megkapná a város közvagyonában szereplő, a Csernátoni úton található, 216 négyzetméteres egykori hőközpontot.
 
2013-05-21: Közélet - :

Játék a térben

Visszatérő vendégként köszöntötte Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező a magyarországi Kismarosról érkező Haraszti Zsolt képzőművészt, akinek egyéni tárlata péntek este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban, hiszen 2005-ben a Szent György Napok alkalmából homokkép-kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.