Feléledtek a viperák

2013. május 21., kedd, Közélet
Egy kézdivásárhelyi fiatalembert vipera mart meg a hét végén, az érintett megkapta a kígyómarás elleni szérumot, jelenleg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán tartják megfigyelés alatt.
  • Pethő István felvétele
    Pethő István felvétele
Szintén a hét végén egy uzonkafürdői hét végi ház udvarán sütkérezett egy ötvennégy centiméter hosszú keresztes vipera, sérülést nem okozott, a háziaknak sikerült lefényképezniük (felvételünk). A szakemberek felhívják a figyelmet a kígyómarás veszélyére ebben az időszakban, amikor a hirtelen érkezett forróság előcsalogatja a hüllőket. Hangsúlyozzák, ha valakit mérges kígyó harap meg, azonnal hívja a 112-es sürgősségi számot, tájékoztassa a szolgálatost a balesetről, és ha gépjármű áll rendelkezésére, induljon el abba az irányba, ahonnan a mentőautó érkezik az ellenszérummal, így is időt nyer, hogy minél hamarabb megkapja az ellenanyagot.                  (fekete)
 
Cikk megjelenési időpontja: 2013-05-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2013-05-21: Közélet - :

Játék a térben

Visszatérő vendégként köszöntötte Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező a magyarországi Kismarosról érkező Haraszti Zsolt képzőművészt, akinek egyéni tárlata péntek este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban, hiszen 2005-ben a Szent György Napok alkalmából homokkép-kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.
2013-05-21: Közélet - :

Két év után vizsgálat

Kiskorúval való közösülés alapos gyanújával hivatalból kivizsgálást indított a kézdivásárhelyi rendőrség G. J. (23) helybeli fiatalember ügyében – tájékoztatott tegnap a megyei főkapitányság.