Sepsiszentgyörgy, 2018. február 18., vasárnap 04:55
Köszöntjük Bernadett nevű olvasóinkat!

Belföldi hírek

2013. május 24., péntek, Belföldi hírek
Negyedmillió aláírást Erdélyben
A kezdeményezők reményei szerint októberben kezdődhet meg annak az egymillió aláírásnak az összegyűjtése, amellyel az Európai Unióban élő őshonos kisebbségek a védelmüket szolgáló uniós szabályozás elfogadására akarják késztetni az Európai Bizottságot.
Az európai polgári kezdeményezés héttagú kezdeményező bizottságának megalakulását tegnap Kolozsváron jelentette be Kelemen Hunor, a RMDSZ elnöke. Ismertette, a kisebbségvédelmi keretszabályozás végleges szövegét a Európai Nemzetisé­gek Föderatív Uniója (FUEN) a június második felében tartandó dél-tiroli kongresszusán fogadja el. Az aláírásgyűjtést akkor kezdhetik el, ha az Európai Bizottság megállapítja, hogy az uniónak jogosultsága van a javasolt szabályozásra, és bejegyzi a kezdeményezést. Kelemen Hunor szerint az erdélyi magyarságnak legalább 250 ezer aláírást kell biztosítania a szükséges egymillióból.

Maradnak ellenzékben
Nem tevődik fel az RMDSZ kormányra lépésének a kérdése, az alakulat az elkövetkező időszakban is ellenzékben fog tevékenykedni – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök. „Ellenzékben vagyunk, senkivel nem tárgyaltunk, a koalíció nagy, több mint hetvenszázalékos többsége van. Minden koalícióban voltak viták, voltak konfliktusok, és a továbbiakban is lesznek” – válaszolta Kelemen.

Előrehozott népszavazás
Legkésőbb októberben meg kell szervezni az alkotmánymódosításért kiírandó népszavazást – jelentette ki Victor Ponta. A kormányfő közölte, megbeszélte Crin Anto­nescuval, az alkotmányozó bizottság elnökével, jövő héttől erőltetett ütemben kezdik meg a munkát, hogy a szenátus még a tavaszi ülésszakban elfogadhassa a módosított alkotmányt, a képviselőház pedig az őszi ülésszak kezdetén, és legkésőbb októberben ki lehessen írni a népszavazást, mert „ha belemegyünk a télbe, gond lesz a részvétellel”.

Mehet a Bechtel
Hétfőn felbontják az erdélyi autópálya építésére vonatkozó szerződést az amerikai Bechtel vállalattal – jelentette ki Dan Şova, az infrastruktúra tervekért felelős tárca nélküli miniszter, rámutatva, hogy akkor bejelentik az összeget is, amelyet az államnak még fizetnie kell az építőnek. A miniszter szerint csak két módja van az erdélyi autópálya-projekt folytatásának: vagy partnerség jön létre a köz- és a magánszféra között, vagy pedig koncesszióba adják a projektet. Hozzátette, valószínűleg a második variáns mellett döntenek.
Hozzászólások
2013. május 24.
péntek 09:52
dinibacsi
11079 hozzászólás
hunika fiam,mondok én neked egyet-ha csak a bal szemr sarkával kacsint felétek a pontyi egy esetleges szakadás esetén,ugy loholtok kiöltött nyelvel a hatalom felé,hogy leveritek az ajtót tokostol!!Aláirás gyüjteni pedig nem tudom,jó lesz-e a rmdsz,mind kevesebb az olyan ember,aki bizna a tulipánban,tehát jobb volna egy civil szervezetre bizni!

2013. május 24.
péntek 21:37
szekelyse50
5712 hozzászólás
Igen helyesebb lenne ebből kimaradni Hunika,keresd fel az orvosod és konzultály tudományosan lépésről-lépésre, a gyógyulásod érdekében. A kis ravasz nagyon hitvány ne feledd,a gyerekszoba ajtaja az utcára nyílott a Lipscanban.

2013. május 26.
vasárnap 22:48
Mirke
5285 hozzászólás
Ezermillió aláírás sem segít rajtunk . A Föld összes lakói aláírhatják követeléseinket , ki figyel rá ? De , ha felbontjuk az Erdélybe vezető utakat ,hogy fog majd hazafutni a veresmarkó borbélygörényhad ?

2013-05-24: Közélet - :

Nem keresik tovább Erőss Zsoltékat

Miután a Kancsendzöngán beesteledett, ha volt is tegnap valamilyen mentőakció, annak be kellett fejeződnie – mondta Sterczer Hilda, a Himalájában szerdán eltűnt egyik magyar hegymászó, Erőss Zsolt felesége tegnap kora este.
2013-05-24: Hírsaláta - :

Hírsaláta

ÚJRA AZ ELEKTRONIKUS TANKÖNYVEKRŐL. Remus Pricopie tanügyminiszter 2017-ig lecserélné a jelenleg használatban lévő oktatási segédanyagokat, és bevezetné az elektronikus tankönyveket is. A tárcavezető szerint a jelenlegi tankönyvek elavultak, ezért van szükség azok lecserélésére. Az új tankönyveket szakértői csoport választja ki.