Élő hagyományunk: a bútorfestés

2013. június 4., kedd, Közélet

A Háromszéki Közösségi Alapítvány A márka neve: Háromszék programja részeként Vargyason és Nagy­baconban szervezett bútorfestő tanfolyam sikerrel zárult. Kiderült, kisiskolás és felnőtt is akad szép számmal, aki nemes hagyományunkhoz tehetséggel és értő kézzel nyúlva értéket tud teremteni.
 

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A vargyasi sportcsarnok előterében tartott táborzáró ünnepségen előbb kivetített fényképekkel idézték fel az elmúlt hetek munkáját. A nagybaconiakat oktató Kádár Edit tanítónő a kezdeményező és a pályázatot sikerre vivő Kreatív Gyer­mekkuckó vezetőjét, Dobai Máriát mél­tatta, majd a több hetes tanfolyamot lelkesen végzők odaadását dicsérte. József Gellért nyugalmazott tanár a résztvevők tehetségéről nyilatkozott örömmel, s reményét fejezte ki, lesz még foly­tatása az elkezdett munkának. Az emléklapok átadását követően a Konsza Samu Egye­sület xilofoncsoportja lépett fel, Varga Réka kántornő segítségével népdalt, Ke­resztes Gab­riellával pedig néptáncot tanultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1766
szavazógép
2013-06-04: Közélet - Bokor Gábor:

Szállodához kérik az autóbuszt (Kovászna)

Több mint kétszázan írták alá azt a petíciót, amelyben Kovászna polgármesteri hivatalától kérik, járjon közben, hogy a Sepsiszentgyörgyre, Brassóba induló távolsági autóbuszjáratok a szállodák előtt vegyék fel a kezelésről hazautazó vendégeket.
 
2013-06-04: Közélet - :

Székely zászlót Sepsiszentgyörgyre

Közterületre, a város központjában valahol, az Erzsébet parkban vagy a székely kincseket bemutató körkép előtt székely zászlót kellene kihelyezni Sepsi­szent­györgyön – javasolta Czegő Zoltán a városi tanács legutóbbi ülésén.