Forma–1A Magyar Nagydíjig nem változnak a gumik

2013. június 15., szombat, Sport
A július 28-i Magyar Nagydíjig az eddigi gumikeverékeket szállítja a Forma–1-es világbajnokság állomásaira a Pirelli. Az olasz vállalat csütörtökön jelentette be, hogy Nagy-Britanniában, Németországban és Magyarországon is az eddig használt összetételű abroncsokból kapnak az istállók, amelyek nem egyeztek bele a módosításba, mivel az új keverékeket a múlt heti Kanadai Nagy­díj pénteki napján az eső miatt nem tudták megfelelően tesztelni.
A vállalat ebben a szezonban sok kritikát kapott a csapatoktól, a pilótáktól és a csapatfőnököktől is, szerintük ugyanis az idei gumikkal nem lehet olyan jól versenyezni, mint a korábbiakkal. A Pirelli erre az évre azért tervezte kevésbé tartósra a gumikat, hogy a nézők a futamokon több kerékcserét és előzést lássanak. A versenyzők azonban azt állították, az abroncsok olyan gyorsan elkopnak, hogy emiatt nem lehet megfelelő és versenyképes stratégiát kidolgozni a futamokra, ráadásul lassabban kénytelenek haladni, ha meg akarják óvni a gumikat.
A mostani bejelentés szerint a június végén sorra kerülő Brit Nagydíjon a kemény és közepes keverékből választ­hatnak a pilóták, míg a július 7-i Német Nagydíjra a közepes és a lágy keveré­keket szállítja a Pirelli. A július 28-i Magyar Nagydíjon ismét a kemény és a közepes keverék áll majd a csapatok és a versenyzők rendelkezésére.
Cikk megjelenési időpontja: 2013-06-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2013-06-15: Sport - :

Sorozatban harmadszor nyerhet Brazília? (Labdarúgás, Konföderációs Kupa)

A házigazda Brazília sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer nyerheti meg a labdarúgó Konföderációs Kupát, melyen ezúttal – a felnőttvilágverse­nyek történetében először – gólbíró-technológiát alkal­maz­nak.
2013-06-15: Magazin - Demeter Virág Katalin:

Magyar dobvirtuóz Háromszéken

Nemzetközi, elismert zenészhármas varázsolt régen tapasztalt, hangulatos estét szerdán a sepsiszentgyörgyi Di Stefano bárban, ahol a világ egyik legkiemelkedőbb dzsesszzongoristája, New York egyik legkeresettebb nagybőgőse, illetve egy ifjú, magyar dobvirtuóz kápráztatta el a műfaj iránt érdeklődő közönséget. New York és Budapest után Sepsiszentgyörgyön adott nagy sikerű koncertet a Benito Gonzales Trio.