Díjazták az Alma-program résztvevőit

2013. augusztus 5., hétfő, Közélet

Az iskolai tej-kifli program részeként a Háromszéken meghirdetett Alma-pályázat nyerteseit díjazták a megyei tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. Az almáról vagy ahhoz kapcsolódó témájú kisfilmekre kiírt pályázatra összesen öt tanintézmény jelentkezett.

A zsűri értékelése szerint az elemi iskolások csoportjában az első díjat a Székely Mikó Kollégium, a másodikat a Plugor Sándor Művészeti Líceum kapta, az általános iskolák körében első a Mikes Kelemen Főgimnázium, második  a székelyszáldobosi általános iskola, harmadik a zabolai 1-es számú gimnázium. Az alkalomra tanítóik, tanáraik kíséretében sok kisdiák s némelyek szülője is megjelent. Nagy József, a megyei tanács alelnöke az ülés elején bejelentette a kisfilmek megtekintését, ám az első után elkezdték a napirend tárgyalását, közben a vetítő hang nélkül sugározta a többi alkotást. A 12 500 euró értékű díjak kémiai laborfelszerelésből állnak. Mik­roszkópokat, üvegedényeket, lombikokat, ezenkívül reakciós felszerelést, desztillálókészletet, PH-érték­mérőt, elektrokémiai kísérleti rendszert kaptak ju­talomként. (szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2013-08-05: Közélet - Bokor Gábor:

Trabisok a Tündérvölgyben

Két napon át Ko­vászna volt a hazai Trabant-tulajdonosok Mekkája, a karton­autónak is nevezett járművek tulajdo­no­sai hét végén nyolcadik alkalommal ta­lálkoz­tak a Tündér­völgy­ben. Közel har­minc autó érkezett az ország minden szegletéből, köztük matuzsálemek, de igen rit­kán látható modellek is, az egyik leglátványosabb az egykori Ke­let-Németországban valamikor határjárőrözésre használt, lehúzható tetejű, négyajtós Trabant volt. Újdonságként a kovásznai motorosok is megjelentek a rendezvényen.
2013-08-05: Közélet - :

Tűz a kézdivásárhelyi Székely Pékségnél

Tegnap 12 óra után pár perccel kigyúlt a kézdivásárhelyi Székely Pékség Mező utcai egysége. A tűz a földszinti kemencéktől terjedt az emeletre, és a pékség hátsó része is égni kezdett. A riasztott tűzoltók megfékezték a lángokat, de így is jelentős anyagi kár keletkezett. A kivizsgálás a rendőrség bevonásával folytatódik. (Iochom)