Egy mese mindenkinek

2013. október 1., kedd, Közélet

Nem csupán óvodás és kisiskolás gyermekeknek, hanem a megyei és városi hivatalnokoknak, utcai járókelőknek, rádió­hallgatóknak is felolvasták Derék Jankó és a kemény kenyér történetét tegnap, a magyar népmese napján.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A szabad ég alá – Sep­siszentgyörgyön az Erzsébet parkba és a Tamási Áron Színház elé – tervezett mesélést elmosta az eső, így a Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai a legközelebbi fedél alá húzódva egymásnak olvastak fel, bent a gyermekrészlegen azonban annál nagyobb hangulat volt. A látogatóba érkezett osztály az eddig kevéssé ismert népmese meghallgatása után maga is kitalált egyet: a felmutatott képek alapján egymás szavába vágva szőtték tovább a szegény ember kalandjait (ké­pünkön), megerősítve, hogy egy esős őszi napon a legjobban könyvek között lehet az időt eltölteni. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2013-10-01: Közélet - Fekete Réka:

Egyenlő esélyekért

A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségéért össze kellene fogniuk az azonos célkitűzésű civil szervezeteknek, mert jogaik érvényesítéséért együtt hatékonyabban lobbizhatnának kormánykörökben és másutt – szögezte le a brassói Novum Egyesület képviselője tegnap a sepsiszentgyörgyi Írisz Házban tartott előadás bevezetőjében, amelynek témája a fogyatékkal élőket, az időseket és a nőket érintő negatív diszk­rimináció volt.
 
2013-10-01: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Lemond-e hatalmáról Bukarest?

Decentralizációt célzó intézkedéscsomagot készít elő a kormány, a Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett terv pedig valóban radikális változásokat hozna az agyonközpontosított romániai államigazgatásban.