TornaJapáné az első arany

2013. október 5., szombat, Sport

Az antwerpeni torna világbajnokságon megejtették az első érem­osztást, méghozzá a férfi egyéni összetettben.

A nagy csata végül is kettős japán sikert hozott, azaz nemcsak az aranyérmet, de az ezüstöt is a japánok szerezték meg. A világbajnokság történetében ez a negyedik egyéni japán győzelem. Férfi egyéni összetett: 1. Ocsi­mura Kohei (japán) 91.990 pont, 2. Kato Rjohei (japán) 90.032 p., 3. Hambüchen Fabian (német) 89.332 p. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2013-10-05: Sport - :

Ogier megnyerte a vb-t (Rali)

A hazai környezetben versenyző Sébastien Ogier harmadik lett a Francia Rali úgynevezett power stage-én, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben, és megszerezte első vb-címét.
2013-10-05: Magazin - :

Afrim, a kortárs drámák szerelmese (Színházi tükör)

Radu Afrim többszörös UNITER-díjas román rendező 2000-ben végzett a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem színházi tanszékének rendezői szakán, az az­óta eltelt tizenhárom év alatt a hazai színházi élet egyik legelismertebb, európai hírű alkotójává nőtte ki magát. Külföldön is több előadást rendezett, a Román Színházi Szövetség (UNITER) díjai (2006, 2007) mellett 2008-ban a világ egyik legrangosabb színházi fesztiváljának számító Avignon-i Fesztiválon díjazták, 2009-ben pedig az EuroKultur Forum neki ítélte az Európa Kulturális Díjat. Most a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban rendez, a társulat jövő pénteken mutatja be Kárpáti Péter Akárki című darabját.