Vodkát rendelt a rendőröktől

2014. január 8., szerda, Közélet

Mintegy száz erőszakos vagy botrányos, otthon vagy közösségben történt eseményhez hívtak rendőröket az év végén, és tizenkét személy letartóztatásban köszönthette az új évet.

A  téli ünnepek idején Háromszéken naponta 219 rendőr felügyelt a rendre és a forgalomra, és ezalatt 177 alkalommal kérték közbelépésüket a 112-es sürgősségi hívószámon. 31 bűntényt és 233 kihágást észleltek, ami számszerűleg kevesebb, mint tavaly ilyenkor, a kiosztott bírságok összege azonban közel 14 ezer lejjel magasabb, majdnem 55,5 ezer lejre rúg. A legnagyobb perpatvar 2013. december 30-án négy gidófalvi család között tört ki, a verekedők közül nyolc férfi és négy nő került hűvösre. Rajtuk kívül egy sepsiszentgyörgyi férfi rossz tréfáját emeli ki a közlemény: azzal hívta ki a rendőrséget, hogy nyitott ablakok mellett ágyban fekvő beteg, a helyszínen azonban kiderült, hogy ittas, és csak egy üveg vodkát akart hozatni a járőrökkel.                           (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2014-01-08: Közélet - :

Halálos baleset

Súlyos baleset történt tegnap este kevéssel hat óra után Csernáton és Kézdivásárhely között a főúton.
2014-01-08: Világfigyelő - :

Karácsonykor is tüntetnek Ukrajnában

Csakis közös jelölttel győzhet az ellenzék Ukrajnában a következő elnökválasztáson – szögezte le Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt elnöke tegnap, az ortodox karácsony első napján a kijevi Függetlenség terén összegyűlt, európai integrációt és hatalomváltást követelő tüntetők előtt. Helyszíni becslések szerint délután több mint tízezren hallgatták a színpadon fellépő ellenzéki vezetőket.