A válaszokat várjuk

2014. február 24., hétfő, Sport
Öröm számunkra, hogy sportmozgalmunk lassan-lassan kikerül a mostohagyermek sorsából, s élvezi a megyei vezetés gondviselését. Ezt bizonyítja a nemrég sorra került pénzosztás. Több mint egymillió lej – egészen pontosan 1 039 000 – került elosztásra azzal a nemes céllal – gondoljuk mi annyi sokan –, hogy folytatódhasson sportmozgalmunk fellendülése.
Azok, akik ebben érintettek – igénylők és elosztók –, reméljük, figyelembe vették, hogy asztaliteniszünk Szuper­ligás és B-osztályos csapatot szerepeltet az országos bajnokságokban, hogy a román asztalitenisz Európa és a világ asztaliteniszsportjának élvonalába tartozik; hogy a román kézilabdát világszinten jegyzik (na persze, hogy jegyzik, hiszen mind a férfiak, mind a nők többszörös világbajnokok, a férfiak olimpiai érmesek...), és Sepsiszentgyörgy e sportágban gazdag hagyományokkal rendelkezik, nem csak azért, mert volt felsőbb osztályú együttese (mind a nagypályás, mind a kispályás változatban), volt egyszerre két női, na meg egy férfi A-osztályos, csapatunk, volt an­nak idején megyei bajnokságunk – férfi és női is –, az évtizedek során pedig olyan játékosokat adtunk a válogatottnak, mint Radó Ilona, Ugron Jozefina, Török Mária, Török Edit, Kopacz Doina, Ráduly Annamária, Rotis Gabriela...; hogy labdarúgósportunk 109 éves múltra tekint vissza, s két hétig a román labdarúgás felső házának volt tagja legjobb csapatunk, nem is olyan régen minden városunknak volt legalább egy III. ligás együttese, akár tetszik, akár nem némelyeknek, ma is a legnépszerűbb sportág a megyében, az egyetlen sportjátékunk, melynek olyan megyei bajnoksága van, amely pályára hívja a községek, falvak egyesületeit; hogy férfi kosárlabdánk 43 évvel ezelőtt már letette névjegykártyáját a szövetség asztalára, első női csapatunk pedig a pályán harcolta ki (s nem megvette) helyét a hazai első osztályban, és akkor, amikor még jegyezték Európa-szinten a román női kosárlabdát... Száz szónak is ez a vége, a Szuperligás Electrica 10 000, a kézdivá­sárhelyi Aly-Katty Asztalitenisz Alapítvány szintén 10 000, A-osztályos kézilabdacsapatunk 45 000, a KSE és a Sep­siszentgyörgyi Spicom (teremfoci mindkettő) 48 000–48 000, a két III. ligás fociklub, a Papolci FC 30 000, a Zágoni FC 43 500, a Sepsiszentgyörgyi Vabova férfi kosárlabdacsapata 35 000 lejes támogatásban részesül, a sok-sok apró összeget már nem is soroljuk, hanem inkább azt mondjuk el, hogy a közel négyoldalas kimutatásnak a végösszege 500 000 lej. Na de az elosztók 1 039 000 lejről beszélnek... Jogos tehát a kérdés: Mi van a különbözettel, az 539 000 lejjel? És van még egy kérdés: Mi ezt adjuk az adófizetők pénzéből, de cserébe ti mit adtok? A válaszokat várjuk.
Ambrus József tanácstag többek között ezt mondta: elsőbbséget élveznek a fiatalok, illetve komoly eredményeket felmutató sportolók is. Szép. Nos, kedves fiatalok, a labda fel van dobva, játsszátok meg.
Cikk megjelenési időpontja: 2014-02-24 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2014-02-24: Sport - :

Női kézilabda, A-osztály: Sepsiszentgyörgy–Piteşti 21–23 (8–12)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Körülbelül 100 néző, Játékvezetők: Mariana Agliceriu (Ploieşti), Rodica Arbunea (Buzău). Sepsiszentgyörgy: Bodor–Váncsáné 2, Bartha 1, Sidó, Kolumbán 7, Mátis 8, Bartha 1 (cserék: Borbáth, Dészpa, Molnár, Tasnádi 2, Lőrincz). Piteşti: Moraru–Dodan 3, Oroşan 3, Stângu 5, Gorniştei, Udrea 2, Lopătaru 6 (cserék: Neacşu M., Popescu 2, Neacşu A., Birlon 2, Popa).
2014-02-24: Sport - :

Téli olimpiai játékok

A  tizennegyedik  versenynap
Címfosztás
A női műlesiklásban a rajt előtt a német Marie Röfl-Riesch győzelmére számítottunk. Aztán tessék, jött egy tizenéves amerikai kislány, Mikaela Shiffrin, és tátott szájjal hagyta a szakembereket, bírókat, nézőket egyaránt, az első futamban harminc másodpercet vert a mezőnyre.