A Laura Házat támogatták a vadászok

2014. március 3., hétfő, Közélet
Ismét sikeres volt a Baróton második alkalommal megszervezett vadászbál. A kistérség közel kétszáz vadásza tartotta fontosnak az együttlétet, a mulatozás hajnalig tartott.
Az esemény jó célt is szolgált: az árverésekből és a tombolából származó, megközelítőleg négyezer lej nyereséget – akárcsak tavaly – a halmozottan sérült gyermekek foglalkoztatását vállaló La­ura Háznak ajánlották fel. Az árverés két díját – egy vadkan, illetve egy őzbak kilövési jogát – a felsőrákosi Somos Vadászegyesület és az ABS Hunting vadásztársaság ajánlotta fel.
Barót polgármestere, Lá­zár-Kiss Barna András szerint a hangulat kitűnő volt: a jelenlevőknek élményt jelentett Dancs Anna­mari operettslágerekből álló, kétszer harmincperces előadása, a kézdivásárhelyi Éli zenekar játékára pedig könnyű volt mulatni. „Az, hogy remekül éreztük magunkat, azon is meglátszott, hogy a legtöbben zárásig, hajnali hatig maradtunk. Jó volt látni azt is, hogy ennyien készek voltak tenni a hátrányos gyermekek érdekében is” – mondotta az elöljáró.
A Laura Ház vezetője, Cseresznyés Emília megkeresésünkre köszönetét fejezte ki a vadászoknak, hogy immár második alkalommal tartották fontosnak szervezetük támogatását. „Folyama­tos anyagi bizonytalanságban telnek mindennapjaink, ezért igen­csak fontos számunkra, ha egy-egy ilyen jelentős támogatás érkezik. Kö­szönjük, hogy ismét ránk gondoltak” – mondotta az egyesület vezetője.
Cikk megjelenési időpontja: 2014-03-03 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2014-03-03: Közélet - Iochom István:

Óvónői állások szűnhetnek meg (Kézdivásárhely)

A céhes városban az a hír terjed, hogy az új tanévtől több mint  tíz óvónői állás szűnik meg. Szombat délután a Kézdivásárhelyen tanító ötven óvónő közül huszonnégy a Református Kollégiumban erről tanácskozott Csatlós Mihály Levente tanárral, a Felső-Háromszéki Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével.
 
2014-03-03: Közélet - :

Egy tonna aprópénz

A „banis ügy” főszereplője, Lakó Péterfi Tünde magánkiadásban megjelent, Erdélyi magyarnak lenni című könyvét mutatták be péntek délután Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban.