Elkészült, de nem nyithatják meg

2014. április 16., szerda, Közélet

Akár napokon belül működőképessé lehetne tenni a zabolai turisztikai információs irodát. Az épület elkészült, a teljes felszerelést – számítógépek, irodabútorzat, egyéb kellékek – már megkapták, az egyetlen gond, hogy nem alkalmazhatnak személyzetet, ezért nem nyithatják meg az intézményt – tudtuk meg Demes Botond alpolgármestertől.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Jelentkezőkben nincs hiány, turisztikai szakemberek pályáznák meg a két munkahelyet, de nem hirdethetik meg a versenyvizsgát, arra kell várniuk, hogy a törvény is lehetővé tegye az alkalmazást – magyarázta Demes. Egyelőre egyebet nem tehetnek, így a napokban csinos kerítéssel vették körbe az információs iroda toronyépületét, hogy környéke ne váljék a szekerek parkolóhelyévé.       (bokor)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1615
szavazógép
2014-04-16: Közélet - Szekeres Attila:

Magyar hallgatókat is keresnek a rendőrképzők

Tegnaptól lehet iratkozni a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó tanintézményekbe. A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián hároméves közrendészeti és közbiztonsági szakon, melynek végzettejei rendőrtisztek lesznek, öt helyet hirdettek meg magyaroknak (hét helyet romáknak és hármat más nemzetiségűeknek).
2014-04-16: Közélet - :

Ellenőrzés húsvét előtt

A húsvétváró rendőrségi akció során az elmúlt hétvégén több mint száz ellenőrzést hajtottak végre Háromszéken.